Ρωσίδα αξιωματούχος συστήνει σε όσους κάνουν το Sputnik V να μην πιουν αλκοόλ για 2 μήνες, της απαντά με Ντικάπριο ο κατασκευαστής του εμβολίου
Η προειδοποίηση της Άννα Πόποβα, η απάντηση του developer του Sputnik V και η σαμπάνια του Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Χωρίς αλκοόλ για δύο ολόκληρους μήνες θα χρειαστεί να μείνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτει μία Ρωσίδα αξιωματούχος.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda, η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή, επεσήμανε ότι όσοι/-ες πρόκειται να κάνουν το συγκεκριμένο ρωσικό εμβόλιο, θα πρέπει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη εκ των δύο δόσεων να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να απέχουν για άλλες 42 ημέρες.

Το Sputnik V, που έχει λάβει άδεια με γρήγορες διαδικασίες πριν από το τέλος των κλινικών δοκιμών, έχει δοθεί σε γιατρούς, στρατιώτες, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς σε πρώτη φάση, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ευρείας κλίμακας εμβολιασμοί.

Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να γίνουν με διαφορά 21 ημερών.

«Ένα ποτήρι σαμπάνια δεν θα βλάψει κανέναν»

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, οι προειδοποιήσεις της Πόποβα διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον κατασκευαστή του εμβολίου Sputnik V, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ (Alexander Gintsburg), ο οποίος δημοσίευσε τις πολύ διαφορετικές συμβουλές του μέσω twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη γνωστή viral meme φωτογραφία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο να απολαμβάνει τη σαμπάνια του.

«Ένα ποτήρι σαμπάνια δεν θα βλάψει κανέναν, ούτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας ότι θα ήταν συνετό να μειωθεί η χρήση αλκοόλ κατά ένα λογικό ποσοστό, την ώρα που ο οργανισμός θα προσπαθεί να «χτίσει» ανοσία, ωστόσο, όπως είπε, δεν χρειάζεται να ξεχαστεί εντελώς.

Όπως σημείωσε ο κατασκευαστής του Sputnik V, είναι σημαντικό να αποφευχθεί το αλκοόλ 3 ημέρες πριν και μετά τις δύο ενέσεις που απαιτούνται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτές οι συμβουλές αφορούν οποιονδήποτε εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εμβολίου και άρα, η μείωση του αλκοόλ όταν ο οργανισμός προσπαθεί να χτίσει αντισώματα, δεν απευθύνεται αποκλειστικά στη Ρωσία και στο Sputnik V.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;