Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Συνιστάται προσοχή σε όσους έχουν αλλεργίες - Υπήρξαν παρενέργειες
Κορωνοϊός - Εμβόλιο Pfizer: Εκδηλώθηκαν ΄παρενέργειες σε άτομα που εμβολιάστηκαν

Χθες, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, η Μεγάλη Βρετανία εγκαινίασε τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό, αφού ξεκίνησε επισήμως ο εμβολιασμός των πολιτών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech. Έτσι, έγινε η πρώτη χώρα στη Δύση, όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός ενάντια στην φονική πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση ήρθε σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, μία ημέρα δηλαδή μετά την επίσημη έναρξη του μαζικού εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα δύο εργαζόμενοι στο NHS παρουσίασαν σήμερα συμπτώματα, ενώ και οι δύο υπάλληλοι του NHS φέρουν αυτοεγχυτήρες αδρεναλίνης, εκ των οποίων η πιο γνωστή μάρκα είναι το EpiPen, υποδηλώνοντας ότι έχουν υποστεί αντιδράσεις στο παρελθόν. Οι αυτοεκχυτήρες χορηγούν μια γρήγορη ενίσχυση της αδρεναλίνης για την αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων, που εμφανίζονται όταν ορισμένα άτομα, για παράδειγμα, τρώνε ξηρούς καρπούς.

«Τα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν φαγούρα στο δέρμα, δύσπνοια και πρήξιμο στο πρόσωπο ή τη γλώσσα.”, αναφέρει μεταξύ άλλων το ο φυλλάδιο πληροφοριών ασθενούς για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

“Όπως είναι σύνηθες με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλεύσει προληπτικά ότι τα άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό, αφού υπήρξαν παρενέργειες σε δύο άτομα με ανάλογο ιστορικό», δήλωσε ο καθηγητής Stephen Powis, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του NHS στην Αγγλία.

Ακόμη το MHRA συμβουλεύει τα εξής:

«Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως το προηγούμενο ιστορικό αντίδρασης αναφυλακτοειδών ή εκείνων που έχουν συμβουλευτεί να φέρουν αυτοέγχυση αδρεναλίνης) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Οι εγκαταστάσεις ανάνηψης πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για όλους τους εμβολιασμούς. Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν διαθέσιμα μέτρα ανάνηψης»,

Όσον αφορά τους δύο εργαζόμενους που εμφάνισαν παρενέργειες, εμφάνισαν συμπτώματα «αναφυλακτοειδούς αντίδρασης» λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου ενώ και οι δύο ανάρρωσαν μετά την κατάλληλη θεραπεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;