Πέτσας: Με ποια σειρά θα γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα
Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στο σημερινό briefing

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε επισήμως την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2020, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα.

Πέτσας: Με ποια σειρά θα γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Όπως δήλωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, κοντά στα τέλη Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και το σχέδιο είναι να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 πολίτες κάθε μήνα.

Πέτσας: Εθελοντικός & δωρεάν εμβολιασμός

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα, ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, ενώ σημείωσε ότι θα γίνει καμπάνια ενημέρωσης, προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ολόκληρο το σημερινό briefing Πέτσα παρακάτω:

«Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε στις άλλες χώρες της ΕΕ, με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

“Ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι – Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Σε ό,τι αφορά το με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι:

«Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες- άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα- και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός».

“Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό μέσω SMS, διαδικτυακά, ή τηλεφωνικά”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 0