Τι γνώμη έχουν οι φοιτητές της χώρας για το εμβόλιο κατά του COVID-19;
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας του nup μεταξύ των φοιτητών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η εφαρμογή nup σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 μεταξύ των φοιτητών.

Το nup είναι ένα ανώνυμο social app που απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές και αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά social applications με δεκάδες χιλιάδες ενεργούς φοιτητές που στέλνουν καθημερινά πάνω από 100 χιλιάδες μηνύματα ενώ έχει συνεργασίες με μεγάλα brands της Ελλάδας.

Η έρευνα

Το nup έχει ένα μηχανισμό δημοσκοπήσεων, ο οποίος έχει βοηθήσει ήδη brands να συλλέξουν χρήσιμα δεδομένα για το φοιτητικό κοινό.

Την Κυριακή 29/11/2020, η ομάδα του nup κοινοποίησε εντός της εφαρμογής μία έρευνα-δημοσκόπηση σχετικα με τη γνώμη που έχουν οι φοιτητές για το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Η έρευνα ρωτούσε τους χρήστες αν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν όταν τα εμβόλια φτάσουν στη χώρα μας.

Οι επιλογές ήταν 2:

“Θα εμβολιαστώ” και “Δεν έχω σκοπό να εμβολιαστώ”, χωρίς να δίνεται τρίτη επιλογή με ουδέτερη απάντηση.

Στη συνέχεια οι χρήστες μπορούσαν να αναπτύξουν τη σκέψη τους ανώνυμα με τη μορφή σχολίου.

Η ανωνυμία η οποία αποτελεί βασική φιλοσοφία του nup έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές να μιλήσουν ειλικρινά και να πουν την άποψή τους χωρίς να φοβούνται ότι θα κριθούν για αυτή.

Tα αποτελέσματα

Η διάρκεια της έρευνας ήταν μόλις 24 ώρες. Ψήφισαν 1680 φοιτητές από όλες τις σχολές της χώρας. Το 51% των ερωτηθέντων ψήφισε ότι είναι θετικό στο να εμβολιαστεί, ενώ το 49% ότι δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια των χρηστών εκείνων που μοιράστηκαν την άποψή τους πάνω στο ζήτημα.

Πολλά από τα σχόλια των φοιτητών που τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού επισημαίνουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα. Άλλοι πάλι δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν μόνο αν χρειαστεί για κάποιο ταξίδι ή για δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

Όσοι σχολίασαν αρνητικά στο να εμβολιαστούν, δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς θεωρούν σύντομο το χρονικό διάστημα και περιορισμένα τα δεδομένα που έχει η επιστήμη σχετικά με μελλοντικές παρενέργειες. Δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν μέχρι να περάσει ένα εύλογο, για αυτούς, χρονικό διάστημα δοκιμών.

Όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας τεχνολογίας, το φοιτητικό κοινό ανήκει σε μία πολύ ειδική ομάδα νέων ενηλίκων, μορφωμένων σε διαφορετικά ακαδημαϊκά πεδία.

Είναι πολύ πιθανό η μόρφωσή που έχουν να καθιστά τη διάδοση των fake news και θεωριών συνωμοσίας πολύ μικρή στην κοινότητά τους (ελάχιστο ποσοστό να αναφέρεται σε τέτοιες θεωρίες στην έρευνα).

Παρόλα αυτά, ο εμβολιασμός είναι ένα αμφιλεγόμενο για αυτούς ζήτημα, καθώς από τη μία “θέλουν τις ζωές τους πίσω”, ενώ από την άλλη δεν νιώθουν ασφαλείς απέναντι σε πιθανές παρενέργειες που πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη χρόνου και δεδομένων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1 
  
 3