Πέτσας: Τι θα ισχύσει για τα Χριστούγεννα 2020, τα sms, την εστίαση και τις μετακινήσεις εκτός νομού
Πέτσας: Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε για τις μετακινήσεις, τις γιορτές, τα σχολεία και την εστίαση.

Πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προέβη σε ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν το δεύτερο lockdown και τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πέτσας: Τι θα ισχύσει με τα SMS στο 13033

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας τα σχολεία και η εστίαση θα παραμείνουν κλειστά μέχρι των Φώτων, ενώ άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου τα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν ενεργά τα SMS στο 13033 τουλάχιστον μέχρι τα Φώτα, όταν και θα ξανανοίξει συζήτηση για σχολεία και εστίαση.

Επομένως, τα SMS στο 13033 θα είναι απαραίτητα για τις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, κάτι που θα ισχύσει ως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και όπως εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση έως τρία άτομα.

Όσον αφορά το ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2020 και Πρωτοχρονιάς ο Στέλιος Πέτσας τόνισε τα εξής:

“Για αυτές τις ημέρες θα εξετάσουμε αν θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, ή θα μετατεθεί για λίγες ώρες αργότερα”. 

Πέτσας: Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις εκτός νομού – Τι προβλέπεται για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Ακόμη, μέχρις τις 7 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το πρωί απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στη χώρα.

Όσον αφορά τα άτομα που επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών, εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 18 Δεκεμβρίου.

Πέτσας: Όσα είπε για το άνοιγμα των σχολείων, την εστίαση και τις αθλητικές δραστηριότητες

Ακόμη, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και την πίεση που δέχεται παρά τον περιορισμό των κρουσμάτων, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Πέτσας είπε:

«Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε: «Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση. Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα SuperLeague σε ποδόσφαιρο και BasketLeague σε μπάσκετ). Επίσης, παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεργασία ισχύει σε ποσοστό 50% μέχρι στιγμής, κάτι που θα διατηρηθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;