Μετακινήσεις εκτός νομού: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση
Ποιες βεβαιώσεις χρειάζονται όσοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 13:30 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μετακινήσεις εκτός νομού: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα στις 13:00 ο Στ. Πέτσας, παρατείνεται μέχρι την 7η Ιανουαρίου η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα, όπως εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άσκηση έως τρία άτομα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συγκεκριμένα για τις εκτός νομού μετακινήσεις, αυτές θα απαγορεύονται καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών, ενώ θα επιτρέπεται μόνο για τις περιπτώσεις που επιτρέπεται και τώρα: Δηλαδή για εργαζόμενους και επαγγελματίες με τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και για τις αγροτικές συγκομιδές, όπως αυτή της ελιάς με το Ε9 και το Ε1 για τη μόνιμη κατοικία.

Αναλυτικά ποιοι εξαιρούνται:

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο για:

-Επιστροφή στη μόνιμη κατοικία,

-Επανένωση οικογενειών,

-Για επαγγελματικούς λόγους και

-Για λόγους υγείας.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

-Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας γίνεται άπαξ και πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Παράλληλα, ο Στ. Πέτσας τόνισε πως ακόμα και αν ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια, είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν τα SMS στο 13033.

Τι παραμένει κλειστό μέχρι τον Ιανουάριο του 2021

Σημειώνοντας ότι η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

-Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.

-Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά: η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

-Επίσης, παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό,

-παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1