Αποκαλυπτικό βίντεο του Reuters: «Σιωπηλά, ελληνική πόλη θάβει τους νεκρούς από κορωνοϊό»
Ένα πολύ σκληρό, αλλά πέρα για πέρα αληθινό βίντεο, δημοσίευσε το διεθνές πρακτορείο για τις μαζικές κηδείες θυμάτων από covid19

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο 53 δευτερολέπτων δημοσιεύει σε tweet του το πρακτορείο Reuters, καταδεικνύοντας την τραγικά σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα, λόγω επέλασης covid19, κι ας κάνει τα αδύνατα – δυνατά η κυβέρνηση για να διατηρήσει μία εικόνα ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, με τίτλο: «In silence, Greek city buries coronavirus dead»:

“Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη της Βόρειας Ελλάδας έχουν σκάψει δεκάδες τάφους για τα θύματα της COVID-19, μετά από την απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων.”

Η Ελλάδα διέταξε ένα δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο μετά από αύξηση των περιπτώσεων του νέου κορωνοϊού. Μέχρι την Πέμπτη, είχαν καταγραφεί 111.537 περιπτώσεις μολύνσεων και 2.706 θάνατοι.”, ενώ σε πιο μετά σημείο αναφέρεται ότι:

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη περίπου ενός εκατομμυρίου, όπου οι πρώτες περιπτώσεις μόλυνσης πανελλαδικών εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο, ενώ δέχτηκε ιδιαίτερη επίθεση σε κρούσματα κατά το δεύτερο κύμα του ιού.

«Δεν συναντήσαμε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο lockdown. Υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις (τότε) και δεν ήταν κάθε μέρα. Αυτές τις μέρες είναι καθημερινά», δήλωσε ένας εκπρόσωπος γραφείο κηδειών: «Υπάρχουν μεταξύ πέντε και οκτώ κηδείες, σχεδόν κάθε μέρα.» […] “Στο νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, στην ανατολική πλευρά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, έχουν ανοίξει πολλοί νέοι τάφοι.

Το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στο συγκρότημα διεξάγει κηδεία, με παλετοφόρους με πλήρη προστατευτική ενδυμασία. Τη σιωπή στο νεκροταφείο “σπάει” η απαλή ψαλμωδία ενός Ορθόδοξου ιερέα, είτε η βροντή της φτυαρισμένης γης που χτυπάει το φέρετρο, τυλιγμένο σε πλαστικό. Υπάρχουν λουλούδια, αλλά οι πενθούντες συγγενείς κρατιούνται σε απόσταση.”

Το παρακάτω βίντεο αναδεικνύει το πώς γίνονται ορισμένες μαζικές κηδείες θυμάτων από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το απίστευτα στενάχωρο γεγονός ότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας, δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους, έτσι όπως θα ήθελαν, πράγμα που γνωρίζουμε μεν, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να το βλέπουμε να συμβαίνει στη πράξη και να το διαβάζουμε.

Τόσο ο τίτλος όσο και το ίδιο το βίντεο μάς δίνουν μία γερή γροθιά στο στομάχι: «Σιωπηλά, μία ελληνική πόλη θάβει τους νεκρούς από κορωνοϊό».

Το βίντεο παρακάτω:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;