Ανακοινώσεις Πέτσα: Τι παραμένει κλειστό μέχρι τον Ιανουάριο του 2021
Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα σχολεία, την εστίαση, τον πολιτισμό & την ψυχαγωγία

Σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, κλείνουμε ακριβώς ένα μήνα από την επιβολή του καθολικού lockdown, ενώ ανοίγουν επίσης με αυστηρά μέτρα και αποστάσεις, 110 εποχικά καταστήματα για τις αγορές των Χριστουγέννων, ξεκλειδώνοντας και την πώληση εποχικών ειδών και στα σούπερ μάρκετ.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στις 13:30 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνει έκτακτες ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Δείτε τις ανακοινώσεις Πέτσα για τον «οδικό χάρτη» για μια «σταδιακή και ασφαλή» επιστροφή στην καθημερινότητα:

Ανακοινώσεις Πέτσα για lockdown: Τι παραμένει κλειστό μέχρι τον Ιανουάριο του 2021

Σημειώνοντας ότι η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

-Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.

-Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά: η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

-Επίσης, παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό,

-παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown», επισήμανε τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Υπογράμμισε ότι είναι πιο αργή απ’ όσο αναμενόταν «εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων.

«Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid 19».

Ανοιχτά τα εποχικά καταστήματα από σήμερα (07/12)

Θυμίζουμε ότι τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη λειτουργούν από σήμερα και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, με ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, προκειμένου οι καταναλωτές εν μέσω lockdown να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;