4 ταινίες για εσένα που αγαπάς την Ιστορία
Ταινίες που θα σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις καλύτερα μερικά ιστορικά γεγονότα.

Η καραντίνα μας έχει κλείσει όλου και όλες μέσα, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να μειωθούν οι περιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι ο (άπλετος) χρόνος, τον οποίο διαθέτουμε  κατά τη διάρκεια του lockdown χρειάζεται απαραιτήτως να παραμείνει ανεκμετάλλευτος.

Αντιθέτως, μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε μαθαίνοντας νέα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Ειδικά αν είσαι ήδη λάτρης της ιστορίας, ενδεχομένως να έχεις δει κάποια από αυτές τις πολύ γνωστές ιστορικές ταινίες.

Άλλωστε, ο κινηματογράφος πάντα προσπαθούσε να αποτυπώνει ιστορικά γεγονότα, και πολλές φορές, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι οι παρακάτω ταινίες έθιξαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, περιόδους ή πρόσωπα με αρκετά επιτυχημένο τρόπο.

Οπότε, θα σε βάλουν σε σκέψεις, ενώ θα αποτελέσουν ένα όμορφο κινηματογραφικό ταξίδι.

Ας τις δούμε!

1. Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Υπόθεση: Μια ειρηνική διαμαρτυρία στο συνέδριο εκλογής αρχηγού των Δημοκρατικών το 1968 κατέληξε σε άγρια σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και Εθνοφρουράς. Οι διοργανωτές της, συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν, Τζέρι Ρούμπιν, Τομ Χέιντεν και Μπόμπι Σιλ, παραπέμπονται με την κατηγορία της συνωμοσίας για υποκίνηση εξέγερσης και η δίκη που ακολούθησε ανήκει στις πιο διαβόητες δίκες στην ιστορία.

2. Η λίστα του Σίντλερ

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Οσκαρ Σίντλερ, ενός Γερμανού βιομηχάνου, που έσωσε 1.300 Εβραίους από το γκέτο της Βαρσοβίας, παρουσιάζοντάς τους ως απαραίτητους για το Τρίτο Ράιχ ειδικευμένους εργάτες.

3. Ο λόγος του Βασιλιά

Υπόθεση: Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά του Γεωργίου του 5ου Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του. Ο αλλόκοτος λογοθεραπευτής Λάιονελ Λογκ που θα τον αναλάβει θα προσπαθήσει με τις ανορθόδοξες μεθόδους του να τον βοηθήσει να γίνει ο ηγέτης μιας χώρας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

4. Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ

Υπόθεση: Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;