5 ταινίες που διαδραματίζονται σε μία τοποθεσία για να ταυτιστείς τώρα που μένεις σπίτι
Η δράση των ταινιών αυτών εκτυλίσσεται σε μία και μόνο τοποθεσία, όμως, καταφέρνουν να σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το νέο lockdown μας έχει αναγκάσει να μείνουμε μέσα στο σπίτι για ακόμα μία φορά και, πολλές φορές, νιώθεις το σπίτι να μη σε χωράει. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό! Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις είναι να πας μία βόλτα για περπάτημα ή να δεις μία καλή ταινία.

Και αφού έχουμε δει ρομαντικές ταινίες, ταινίες θρίλερ, αλλά και κωμωδίες που θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά μέσα στην καραντίνα, είπαμε να δούμε τις καλύτερες ταινίες που λαμβάνουν χώρα σε μία μόνο τοποθεσία. Νομίζω ότι μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε λίγο παραπάνω τώρα…

1. Οι Δώδεκα Ένορκοι

Το πιο διάσημο παράδειγμα ταινίας που λαμβάνει χώρα σε μία μόνο τοποθεσία. Μπορεί η αρχή της ταινίας να έχει και άλλους χώρους, αλλά ο Sidney Lumet βάζει τους ενόρκους σε ένα δωμάτιο που πρέπει να πάρουν μία ομόφωνη απόφαση. Εκεί οι 12 άντρες συζητάνε τα της δίκης και αν πρέπει να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος σε θάνατο. Μέσα από τη συζήτηση αυτή (που πολλές φορές γίνεται έντονη) βγαίνουν στην επιφάνεια προσωπικές αντιλήψεις, ανασφάλειες και θέματα των ενόρκων.

2. The Breakfast Club

Μία από τις πιο κλασσικές ταινίες ενηλικίωσης. Η ταινία του John Hughes βάζει 5 διαφορετικούς χαρακτήρες στη βιβλιοθήκη του σχολείου λόγω διαφόρων τιμωριών που είχαν συγκεντρώσει. Μέσα στις ώρες που περνάνε εκεί ανακαλύπτουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, μαθαίνουν να ανέχονται συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρας τους και, τελικά, μαθαίνουν ότι ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον μόνο από αυτό που βλέπεις.

3. Buried

Ίσως, η πιο ασφυκτική ταινία της λίστας αυτής. Ένας άντρας ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο, θαμμένος κάτω από τη γη. Το μόνο που έχει γύρω του είναι ένας αναπτήρας και ένα κινητό τηλέφωνο. Ένα έντονο θρίλερ που για μιάμιση ώρα σε κάνει να βλέπεις με κομμένη την ανάσα! Ο Ryan Reynolds δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

4. Όλα Χάθηκαν

Ο J. C. Chandor σε συνεργασία με τον μοναδικό Robert Redfort μας έδωσαν μία ιστορία επιβίωσης που θα σε κάνει να σκεφτείς και να αγωνιάς ταυτόχρονα. Ίσως, μία ανοιχτή συζήτηση με το βιβλίο του Ernest Hemmingway “Ο Γέρος και η Θάλασσα”, ο Chandor μεταφέρει 1,700 ναυτικά μίλια από τη στεριά τον χαρακτήρα του και τον βάζει πάνω σε μία χαλασμένη βάρκα. Ο άντρας συναντάει μία καταιγίδα και πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του.

5. Σε Λάθος Χρόνο

Ένας άντρας οδηγεί από το Birmingham στο Λονδίνο για να παρευρεθεί στη γέννηση του νόθου παιδιού του. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ταινία που, απλά, μας δείχνει και οι διάλογοι είναι ελάχιστοι, εδώ έχουμε συνεχόμενους διαλόγους μέσα από τηλεφωνήματα. Ανάμεσα στον πρωταγωνιστή και στη γυναίκα του, στον πρωταγωνιστή και τους συναδέλφους του και ανάμεσα στον πρωταγωνιστή και στο νοσοκομείο που γεννάει η γυναίκα που είχε την παράνομη σχέση μαζί της. Η ταινία κρατάει τόσο καλά μέσα από την κάμερα του Steven Knight που δείχνει τη μονοτονία ενός οδικού ταξιδιού και την μοναδική ερμηνεία του Tom Hardy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;