Δίκη Χρυσής Aυγής: Σήμερα, εκτός απροόπτου, η απόφαση για τα ελαφρυντικά
Δίκη Χρυσής Aυγής: Πότε αναμένεται η απόφαση για το ζήτημα της φυλάκισης των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Δίκη Χρυσής Aυγής: Σήμερα, εκτός απροόπτου, η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 09/10), εκτός απροόπτου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής σχετικά με τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων και πιθανότατα το βράδυ θα ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Όπως φαίνεται, η σημερινή συνεδρίαση, 455η της δίκης της Χρυσής Αυγής, θα είναι αυτή που θα κρίνει την “ανάλογη και δίκαιη τιμωρία” που επιτάσσει ο νόμος με την επιμέτρηση των ποινών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τη Δευτέρα-κατά πάσα πιθανότητα- η κρίσιμη μέρα που θέτει το ζήτημα της φυλάκισης

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σήμερα το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές και πως η 456η συνεδρίαση -πιθανότατα την Δευτέρα- θα είναι η πλέον κρίσιμη για τους καταδικασθέντες, καθώς τότε θα κριθεί το ζήτημα της φυλάκισης.

Η σημερινή διαδικασία, η οποία ξεκίνησε με την απρόσμενη τοποθέτηση-απάντηση της Εισαγγελέως στις σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης για την εισήγηση της επί των ελαφρυντικών, θα αναλωθεί τις πρώτες ώρες με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά.

Η διαδικασία δευτερολογιών ξεκίνησε χθες, μετά την τοποθέτηση της Εισαγγελέως που ζήτησε μόνο μία ελαφρυντική περίσταση για συγκεκριμένη κατηγορία κατηγορουμένων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων της υπεράσπισης.

Η τοποθέτηση της Εισαγγελέως, που φαίνεται να προκαλεί πολλά σχόλια στον νομικό κόσμο, με πρώτους του συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής που την χαρακτηρίζουν νομικά εσφαλμένη, φαίνεται να αναγκάζει την υπεράσπιση να τοποθετηθεί με πιο οργανωμένη νομική τεκμηρίωση των αιτημάτων της, καθώς οι πρώτες τοποθετήσεις που έγιναν, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περιείχαν πιο διευρυμένες αιτιολογίες για τα ελαφρυντικά, όπως η αγάπη στα ζώα, ο γάμος με την ίδια γυναίκα, η χριστιανική πίστη, ο εθελοντισμός κ.α.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τόνισε αρχικά ότι θα τοποθετηθεί με αφορμή τη «σφοδρή επίθεση» που δέχθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης και τις αιχμές που είπε άφησαν για εκείνη περί αλλαγή πλεύσεώς της, λόγω αλλαγής του κλίματος που διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου περί της ενοχής.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας είπε σήμερα τα εξής:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρότασή μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Η κρίση για τα ελαφρυντικά ανήκει στο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει τον περασμένο Δεκέμβριο στο δικαστήριο να κριθεί ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και αντίθετα είχε ζητήσει να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχής.

Εισαγγελέας για Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Γ. Ρουπακιάς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εξώδικο Ρουβά σε Πολάκη: «Με τσουβαλιάσατε με αήθη τρόπο» – «Ουδεμία στήριξη παρείχα στη Χρυσή Αυγή»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλάζει την πρότασή της για τα ελαφρυντικά η Εισαγγελέας

Χρυσή Αυγή: Η μεγάλη (και αναπόφευκτη) αλλαγή στη Wikipedia

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι ελαφρυντικά ζήτησαν ο Ρουπακιάς και ο Πατέλης

Πρώτο θέμα στον Διεθνή Τύπο η καταδίκη της Χρυσής Αυγής – «Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη Νυρεμβέργη»

«Μου είπαν να μην τολμήσω να κοιτάξω τα αστέρια»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές που προβλέπονται – Οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε» – Πανηγυρισμοί έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια στο Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;