Πρώτο θέμα στον Διεθνή Τύπο η καταδίκη της Χρυσής Αυγής - «Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη Νυρεμβέργη»
Διεθνή ΜΜΕ και Πρακτορεία για την ιστορική απόφαση στη δίκη Χρυσής Αυγής: "Οι ηγέτες των νεοναζί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης"
Πρώτο θέμα παγκοσμίως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής – «Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης»

Τoν γύρο του κόσμου κάνει σήμερα (Τετάρτη 07/10/2020) η είδηση για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η δίκη της οποίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων και πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης, με χαρακτηριστικό τίτλο αυτόν του Assosiated Press: «Ιστορική καταδίκη σε μια μαραθώνια πενταετή δίκη».

Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λοιπόν, μεταφέρουν σήμερα στο κοινό την είδηση ότι τα ηγετικά στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος κρίθηκαν ένοχα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε πολλά από τα ρεπορτάζ των διεθνών δικτύων έχει επιλεγεί ως κεντρική η φωτογραφία της μητέρας του Παύλου, Μάγδας Φύσσα, κατά την έξοδό της από το Εφετείο, όταν ξέσπασε από χαρά και φώναξε «Τα κατάφερες, γιε μου», συνοδευόμενη από τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς του συγκεντρωμένου πλήθους.

Τι γράφουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων για τη Δίκη της ΧΑ:

New York Times

«Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ των New York Times, σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο συνέδεσε το ακροδεξιό κόμμα με μια σειρά επιθέσεων μεταξύ των οποίων και τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ».

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για τη σημαντικότερη δίκη που έχει διεξαχθεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Associated Press

Ανάλογο τίτλο έχει και η ανταπόκριση του Αssociated Press για την «ιστορική καταδίκη σε μια μαραθώνια πενταετή δίκη» της Χρυσής Αυγής.

Reuters:

“Το ελληνικό δικαστήριο απεφάνθη ότι οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής διοικούσαν εγκληματική οργάνωση – Ο υποστηρικτής του κόμματος Γιώργος Ρουπακιάς ένοχος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.”

 

Süddeutsche Zeitung

“Οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος κρίνονται ένοχοι για την ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης – απειλούνται με έως και δέκα χρόνια φυλάκισης, αναμένονται η ποινή και το αιτιολογικό της απόφασης- Η δίκη διήρκεσε πέντε χρόνια, η απόφαση κρίνεται ιστορική.

Press Association

Το πρακτορείο Press Association σημειώνει ότι το δικαστήριο έκρινε ενόχους αρκετούς πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γιατί ηγήθηκαν εγκληματικής οργάνωσης κι άλλους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν, αναφέροντας ότι, μεταξύ των 68 κατηγορουμένων «περιλαμβάνονταν και 18 πρώην βουλευτές του κόμματος που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 ως νεοναζιστική οργάνωση και εξελίχθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στη βουλή της Ελλάδας στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης».

BBC

«Ελλάδα – Χρυσή Αυγή: Οι ηγέτες των Νεοναζί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας», υπογραμμίζει το ΒΒC , που έχει ως βασικό θέμα στην ηλεκτρονική του έκδοση την απόφαση.

The Guardian

«Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι σε δίκη – σταθμό», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Liberation:

“Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής, είναι ένοχος για την δολοφονία αντιφασίστα ράπερ”.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

«Μου είπαν να μην τολμήσω να κοιτάξω τα αστέρια»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές που προβλέπονται – Οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε» – Πανηγυρισμοί έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια στο Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;