Πάσχα 2020: Αναμένεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων; - Τι θα ισχύσει
Πάσχα 2020: Σκέψεις και σενάρια στο "τραπέζι" για απαγόρευση της κυκλοφορίας ΙΧ, προκειμένου να αποτραπούν οι εορταστικές συναθροίσεις

Ανοιχτό φαίνεται να μένει το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ από το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα 2020, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι μετακινήσεις πολιτών και επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς για τους πασχαλινούς εορτασμούς.

Σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν στη μέθοδο της πρόληψης των γεγονότων και, παρότι τα στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα φαίνεται να βαίνουν σχετικά καλά, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, η κυβέρνηση και το επιτελείο δεν εφησυχάζονται, πράγμα που βάζει “στο τραπέζι” τις σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τις προσεχείς ημέρες του Πάσχα.

Ήδη, άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί τις εισηγήσεις των Υπουργών, των συμβούλων και των ειδικών, οπότε αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04).

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χτεσινό του (13/04) διάγγελμα, εκτός από το έκτακτο επίδομα 400 ευρώ που ανακοίνωσε για 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, έστειλε και το μήνυμα ότι η κυβέρνηση μελετά ήδη το σχέδιο για τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, μετά το πέρασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να αποφύγουμε και έχει να κάνει με τις ημέρες του Πάσχα.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εξής:

«τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει την μάχη με την πανδημία και μπορούμε να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Για να περάσουμε, όμως, απέναντι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι χαλάρωση ύστερα από τα θετικά μηνύματα. Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε».

Ολόκληρο το πρωθυπουργικό διάγγελμα ΕΔΩ.
Πέτσας για Πάσχα 2020 – «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων”

Αυστηρότερους ελέγχους και απαγόρευση μετακινήσεων σε σπίτια φίλων και συγγενών, ενόψει Πάσχα 2020, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (13/04).

Την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων άφησε ανοικτή, όπου αναφερόμενος στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα είπε:

«Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για να γιορτάσουμε μαζί», “φρενάροντας” κατά αυτόν τον τρόπο, τις τυχόν επιχειρούμενες εορταστικές μαζώξεις.

Πάσχα 2020 – Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών

«Ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη νίκη κατά του κορωνοϊού, κι ας γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί όπως προβλέπει η παράδοση και η θρησκεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια και αεροδρόμια.

Πάσχα 2020 – Μετακινήσεις: Τα αποδεικτικά που πρέπει να έχουν μαζί τους οι μόνιμοι κάτοικοι

Σύμφωνα μάλιστα και με πληροφορίες από την εφημερίδα Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, προκειμένου να τηρηθούν απαρεγκλίτως τα μέτρα.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα τεθεί σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ.

Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη στο Star – «Είναι ώρα να υπακούσουν και οι ελάχιστοι απείθαρχοι που χαλάνε και τη συνολική εικόνα»

Λίγη ώρα μάλιστα μετά το χτεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, τόνισε ότι «είναι ώρα να υπακούσουν και οι ελάχιστοι απείθαρχοι που χαλάνε και τη συνολική εικόνα».

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε «ένα Πάσχα κοινωνικής ευθύνης, συμπόνιας και αλληλεγγύης», ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι είναι απειροελάχιστες οι παραβάσεις στις εθνικές οδούς, καθώς υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, ωστόσο, προειδοποίησε όσους επιθυμούν να μετακινηθούν εντός της Αττικής την Κυριακή του Πάσχα, να μην το διανοηθούν και ότι θα υπάρχουν αστυνομικά μέτρα και τη συγκεκριμένη ημέρα.

«Το όλοι μαζί για να ξεπεράσoυμε τον κίνδυνο και να πάμε σε μια νέα εποχή πιστεύω ότι θα το δούμε το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός και Μετακινήσεις: SMS στο 13033 & χειρόγραφες βεβαιώσεις (ΕΝΤΥΠΑ)

Ν. Σύψας: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι – Θα υπάρξουν κανόνες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;