Ν. Σύψας: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι - Θα υπάρξουν κανόνες
"Δε θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα", ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, περιέγραψε μέσα από το ΣΚΑΙ το πώς αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι δεδομένων των μέχρι στιγμής εξελίξεων του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Σύψας δήλωσε λοιπόν:

«Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες».

Ο ίδιος τόνισε ότι δε θα υπάρχουν για παράδειγμα οργανωμένες παραλίες, ότι θα κοιτάμε τριγύρω μας και θα εξακολουθούμε να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις από τους γύρω μας.

Έπειτα, ο καθηγητής πρόσθεσε:

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει” και συνέχισε λέγοντας:

“Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σύψα η εξέλιξη της πανδημίας κατά τον μήνα Μάϊο θα κριθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών την εβδομάδα του Πάσχα, αλλά και τις εστίες υπερμετάδοσης που δε μπορούν να ελεγχθούν εύκολα.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο «φόρεσε» στολή γιατρού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
79'
0 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
5'
47 - 46
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;