Κορωναϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία
Ο τελευταίος νεκρός που καταγράφηκε στην Ιταλία ήταν ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί στα βόρεια της χώρας

Συναγερμός έχει χτυπήσει για τον κωροναϊό και στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία, καθώς ο ιός εξαπλώνεται και πλέον στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai, ο τελευταίος νεκρός που καταγράφηκε ήταν ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, που είχε μολυνθεί στα βόρεια της χώρας.

Μάλιστα, ύστερα από εντολή της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από χθες (Κυριακή 23/02), ο Δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του καθ΄ όλη την εβδομάδα, στα πλαίσια της πρόληψης για να περιοριστεί ο κίνδυνος.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, σε συνεργασία με τις αρχές, μπορεί να αναβληθούν επίσης μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον, ενώ παράλληλα ακυρώνονται πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο Τρίτη μέχρι και το τέλος του μήνα, θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, καθώς και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα.

Ο 4ος νεκρός στην Ιταλία

Όσο για τον τέταρτο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του από το ιό, αυτός ήταν ένας άνδρας 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια, όταν μολύνθηκε από τον κωροναϊό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Rai.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας του ιού, ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς, έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε ακόμα:

Απόκριες 2020: Τέλος το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού

Κορωναϊός: Για ελλείψεις σε iPhone προειδοποιεί η Apple λόγω του ιού

Κορωναϊός: Παγκόσμιος χάρτης ανίχνευσης του ιού δείχνει τα κρούσματα σε LIVE χρόνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;