Απόκριες 2020: Τέλος το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού
Οι εορτασμοί για τις απόκριες 2020 σταματούν στην Βενετία, λόγω του κοροναϊού. Δείτε αναλυτιά!

Οι απόκριες 2020 μπορεί να είναι μία εβδομάδα μακριά και να έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις, όμως, όπως φαίνεται τα κρούσματα κορωναϊού στην Ιταλία θα βάλουν φρένο στις εκδηλώσεις της Βενετίας. Η απόφαση αυτή έρχεται από τον περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειάρχη σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας που κάθε χρόνο μαζεύει πλήθος τουριστών, αλλά και ντόπιων. Η απόφαση αυτή κάνει λόγο και για κλείσιμο των σχολείων, των μουσείων και των πανεπιστημίων της περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου Ocean Viking, που ανήκει στην ΜΚΟ Sos Mediterranè, και το οποίο ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας. Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία αγγίζουν, πλέον, τα 132 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσης της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, 26 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Και ενώ τα κρούσματα στην γείτονα χώρα αυξάνονται, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα είναι ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης, μπορεί να αναβληθούν και διάφορες μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στην αναβολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία. Σε αυτές τις αθλητικές διοργανώσεις συμπεριλαμβάνονται και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Ενώ, το Υπουργείο Υγείας θα μπορεί να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Όπως τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε:

“Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει.”

Δες ακόμα: Απόκριες 2020: 30 DIY ιδέες για να ξεχωρίσεις με τη στολή σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;