Κορωναϊός: Για ελλείψεις σε iPhone προειδοποιεί η Apple λόγω του ιού
H αμερικάνικη εταιρεία προειδοποιεί τους επενδυτές της ότι δε θα καταφέρει να πιάσει τον τριμηνιαίο στόχο της, λόγω προσωρινά περιορισμένης προσφοράς iPhone

Τα κρούσματα του κορωναϊού αυξάνονται σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου, πράγμα που οδήγησε πρόσφατα την κινεζική κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικότερα μέτρα πρόληψης του ιού, κατασκευάζοντας μια νέα εφαρμογή, η οποία και ανιχνεύει τον ιό, προειδοποιώντας τους χρήστες για το αν κινδυνεύουν από την ιογενή πνευμονία.

Λόγω του κορωναϊού επίσης, πολλά εργοστάσια έχουν κλείσει στην Κίνα, ενώ, ακόμα και όσα έχουν παραμείνει ανοιχτά, λειτουργούν με περιορισμένες δυνατότητες, καθώς το εργατικό δυναμικό αρρωσταίνει ή μπαίνει σε λίστα υπόπτων για την ασθένεια, επηρεάζοντας την παραγωγή.

Εξαιτίας, λοιπόν, των προβλημάτων που προκαλεί το ξέσπασμα του νέου κορωναϊού στην Κίνα, τόσο στην παραγωγή όσο και στη διάθεση των προϊόντων της Apple, η κολοσσιαία εταιρεία προειδοποίησε για μεγάλη πιθανότητα «παγκόσμιων ελλείψεων» σε κινητά iPhone.


Επιπλέον, η εταιρεία προειδοποιεί τους επενδυτές της ότι δε θα καταφέρει να πιάσει τον τριμηνιαίο στόχο της για έσοδα ύψους 63-67 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της «προσωρινά περιορισμένης» προσφοράς iPhone, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει ορισμένα καταστήματά της στην Κίνα εξαιτίας του ιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με προειδοποίηση της Apple, αναμένεται να υπάρξουν και προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου στην Κίνα.

Σύμφωνα με το BBC, η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος κορωναϊός θα την πλήξει, χωρίς, ωστόσο, να προχωράει σε κάποια εκτίμηση για τον βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, μόλις ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος.

Όπως ξέρουμε, η Apple κατασκευάζει τα περισσότερα iPhones, όπως κι άλλα προϊόντα της στην Κίνα, ενώ με δεδομένο την ραγδαία εξάπλωση του ιού, έχει προκληθεί η προσωρινή διακοπή της παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα και πολλά καταστήματα λιανικής έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «η επιστροφή στις κανονικές συνθήκες» είναι πιο αργή από τις αρχικές της εκτιμήσεις και, κατά συνέπεια, η επίτευξη των στόχων είναι αδύνατη.

Δείτε ακόμα:

Κορωναϊός: Παγκόσμιος χάρτης ανίχνευσης του ιού δείχνει τα κρούσματα σε LIVE χρόνο

Κορωναϊός: Έτσι ζουν οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης Wuhan

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;