Κοροναϊός: Σταματάνε οι μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία με απόφαση της Υπουργoύ Παιδείας
Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία εξαιτίας του κοροναϊού.

Ο κοροναϊός έχει χτυπήσει και την Ιταλία με πάνω από 132 άτομο να έχουν προσβληθεί από τον ιόν αυτόν. Ύστερα από εντολή της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας.”

Μάλιστα, αναμένεται να σταλούν σχετικές εγκύκλιοι σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή, σε εκδρομές στην Ιταλία, βρίσκονται 10 σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Τα δυο από αυτά τα σχολεία βρίσκονται στο Μιλάνο, ενώ, τα υπόλοιπα οχτώ στην κεντρική και νότια Ιταλία. Οι γονείς των μαθητών βρίσκονται σε ανησυχία καθώς δε γνωρίζουν αν θα δοθούν οδηγίες για να επιστρέψουν οι μαθητές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά τις εκδρομές τους.

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό εξετάζει και το Υπουργείο Υγείας, σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει και είναι σε εξέλιξη. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία και σε διάφορες άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης του ιού διεθνώς.

Δες ακόμα: Απόκριες 2020: Τέλος το καρναβάλι της Βενετίας λόγω κοροναϊού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;