Προειδοποίηση Τσαρταφύλλια για τη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης - «Οι ευπαθείς ομάδες να πάρουν μέτρα προφύλαξης»
Κορυφώνεται την Τρίτη, 23 Απριλίου, το επεισόδιο συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα - Η προειδοποίηση Τσαρταφύλλια για τις ευπαθείς ομάδες

Την Τρίτη, 23 Απριλίου, αναμένεται να κορυφωθεί το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, ενώ αναμένονται και λασποβροχές.

Ανάρτηση για την συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα έκανε ο μετεωρολόγος του ALPHA και του weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για τη συγκέντρωση της σκόνης στην ατμόσφαιρα και γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Καλημέρα! Πολύ αυξημένες θα είναι αύριο Τρίτη οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την Τέταρτη στο Αιγαίο. Οι ποσότητες αυτές ενδεχομένως να επιβαρύνουν τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν μέτρα προφύλαξης»

Καιρός: Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές αύριο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 23/04, εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα. Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Στους προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζονται:

  • Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.
  • Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;