Αφρικανική σκόνη: Χάρτες του meteo.gr με τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού θα ρίξει λασποβροχή έως το βράδυ της Τρίτης

Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την αφρικανική σκόνη στη χώρα μας αύριο Τρίτη, δημοσίευσε το meteo.gr.

Όπως φαίνεται στους χάρτες του meteo.gr για την αφρικανική σκόνη, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, θα επηρεαστούν περιοχές της νότας Ελλάδας:

Αιτωλοακαρνανία, Κεντρική Πελοπόννησος, δυτική Κρήτη, ενώ αφρικανική σκόνη καλύπτει τα νησιά Ιονίου και Αιγαίου, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Στον ίδιο χάρτη με κίτρινο οριοθετούνται οι περιοχές που αναμένεται σήμερα λασποβροχή, κυρίως στη Μακεδονία, δυτικά και ανατολικά.


Τις βραδινές ώρες της Τρίτης, η αφρικανική σκόνη θα καλύψει με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων κυρίως ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), Εύβοια, Αττική, μέρος της Αργολίδας και της δυτικής Κρήτης, ενώ αυξημένες συγκεντρώσεις αναμένονται σε όλη την ανατολική Ελλάδα. Λασποβροχές αύριο Τρίτη αναμένονται στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ αντίθετα, καθαρή θα είναι η ατμόσφαιρα στο Ιόνιο.

Αφρικανική σκόνη: Αναλυτικά η ανάρτηση του meteo.gr

Επεισόδιο μεταφοράς σκόνης με κορύφωση την Τρίτη 23/04

Επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τη Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση την Τρίτη 23/04. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 23/04 εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα. Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Στους προγνωστικούς χάρτες παρουσιάζονται:

  • Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.
  • Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;