TikTok: Το νέο viral κοκτέιλ που υπόσχεται τον καλύτερο ύπνο - Τι απαντούν οι ειδικοί
Το sleepy girl mocktail βοηθά όντως να κοιμηθείτε; Είναι ασφαλές; - Oι ειδικοί δίνουν χρήσιμα tips

Καθώς το 1/3 των ενηλίκων αγωνίζεται να κοιμηθεί επαρκώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλοι αναζητούμε το μυστικό αντίδοτο που θα μας παρασύρει στη χώρα του ύπνου.

Από τσίχλες μελατονίνης και σνακ πριν τον ύπνο μέχρι τη στρατιωτική μέθοδο ύπνου, δεν λείπουν τα hacks που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Ένα από τα πρόσφατα που κάνει τον γύρο των social media είναι το «sleepy girl mocktail». Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά από την TikToker Calee Shea τον Ιανουάριο του 2023, αλλά έγινε ξανά viral μετά τη δημοσίευσή της από την Gracie Norton σε ένα βίντεο του TikTok που έκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο προβολές.

Η Norton ισχυρίζεται ότι το ρόφημα τη βοήθησε να κοιμηθεί, λέγοντας ότι «ο καθαρός χυμός κερασιού και το μαγνήσιο είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο».

 

@kaylagresh been in my sleepy girl mocktail era 😴💗✨ save mocktail recipe for later! Magnesium powder in my amazon SF under “kitchen” ✨ #sleepygirl #sleepygirlmocktail #mocktailrecipe #mocktail #thatgirl #satisfyingvideo #satisfyingsounds #asmr #asmrsounds #recipeasmr ♬ One kiss x i was Never There (薛易 Remix) – 薛易

Εκατοντάδες άνθρωποι σχολίασαν στο βίντεο ότι βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα από την κατανάλωση του παρασκευάσματος πριν τον ύπνο και ένας μεγάλος αριθμός χρηστών έχουν δημοσιεύσει τα δικά τους βίντεο υποστηρίζοντας ότι τους προσφέρει τον καλύτερο ύπνο της ζωής τους.

Θα μπορούσε η διαφημιστική εκστρατεία να είναι αληθινή; Υπάρχει πραγματικά ένα μαγικό φίλτρο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε;

Η συνταγή για το νυσταγμένο κοριτσάκι mocktail είναι:

  • ½ φλιτζάνι καθαρός χυμός τάρτας κερασιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μαγνησίου
  • Λίγη πρεβιοτική σόδα ή ανθρακούχο νερό

Το sleepy girl mocktail βοηθά όντως να κοιμηθείτε;

«Οι απαντήσεις των ανθρώπων θα ποικίλλουν, αλλά η έρευνα υποστηρίζει αυτά τα συστατικά όντως μπορεί να βοηθήσουν για καλύτερο ύπνο», λέει στο TODAY.com η Samantha Cassetty, εγγεγραμμένη διαιτολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη και συν-συγγραφέας του «Sugar Shock».

Τι έχει ο χυμός τάρτας κερασιού και το μαγνήσιο που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε;

«Ο χυμός τάρτας κερασιού έχει υψηλή συγκέντρωση μελατονίνης – της ορμόνης που προκαλεί υπνηλία την ώρα του ύπνου», λέει η Cassetty. «Και οι ερευνητές ερευνούν άλλα θρεπτικά συστατικά στον χυμό τάρτας κερασιού, όπως η τρυπτοφάνη και τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, που μπορεί να παίζουν ρόλο στην υποστήριξη του ύπνου».

Μπορεί λοιπόν η κατανάλωση χυμού τάρτας κερασιού να έχει πράγματι ιδιότητες που προκαλούν ύπνο; «Υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι η κατανάλωση χυμού τάρτας κερασιού μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου», επιβεβαιώνει η Cassetty.

Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προετοιμασία του σώματός σας για ύπνο. «Το μαγνήσιο (προωθεί) τη χαλάρωση και εμπλέκεται επίσης στη ρύθμιση της μελατονίνης, η οποία καθοδηγεί τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης και πυροδοτεί το αίσθημα της υπνηλίας», λέει η Cassetty. «Επιπλέον, το μαγνήσιο ρυθμίζει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, και όταν βρίσκεστε υπό στρες … εξαντλείτε το μαγνήσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες σας σε μαγνήσιο αυξάνονται και σημαίνει επίσης ότι μπορεί να μην κοιμάστε καλά. Όταν έχετε επαρκές μαγνήσιο, μπορεί να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και να έχετε λιγότερα σωματικά συμπτώματα στρες, διευκολύνοντας τον ύπνο».

 

@drinkolipop making the viral sleepy girl mocktail 😴🍒🍋🥤for better sleep & a happier gut #sleepygirlmocktail #sleeptips #olipop #mocktailrecipe #sleephacks #drinkolipop ♬ original sound – OLIPOP

Η πρεβιοτική σόδα, όπως το Olipop, είναι το σημείο όπου η συνταγή υπολείπεται.

«Τα συστατικά των πρεβιοτικών αναψυκτικών μπορούν να προκαλέσουν πεπτικές ενοχλήσεις, όπως φούσκωμα, αέρια και διάρροια, και δεν συνοδεύονται από τα οφέλη που προσφέρουν οι πλούσιες σε πρεβιοτικά ολόκληρα τρόφιμα», λέει η Cassetty.

«Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα πρεβιοτικά μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερο ύπνο, τα πρεβιοτικά αναψυκτικά είναι ακριβά και είναι δύσκολο να πούμε αν θα είχαν άμεσο αντίκτυπο», προσθέτει.

Είναι ασφαλές το sleepy girl mocktail;

Το mocktail μπορεί να είναι μια ασφαλής προσθήκη στη νυχτερινή σας ρουτίνα, ειδικά αν αντικαθιστά άλλα ποτά που χρησιμοποιείτε εκείνη την ώρα για να χαλαρώσετε.

Αυτό το ποτό είναι «σίγουρα μια πιο ασφαλής επιλογή από ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί», λέει η Cassetty. «Ενώ το αλκοόλ σας κάνει να νυστάζετε, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, οδηγεί σε διαταραχές του ύπνου, οι οποίες βλάπτουν την ποιότητα του ύπνου σας».

Αλλά ο κόσμος έχει σημειώσει και κάποια red flags για το μοκτέιλ.

Ως συνέχεια του αρχικού viral βίντεο της, η Sierra Cooley λέει ότι ενώ το ποτό την βοήθησε να κοιμηθεί πιο γρήγορα, η μελατονίνη της έδινε εξαιρετικά ζωντανά όνειρα που πυροδότησε το άγχος της. Εκτός από τα σχόλια σχετικά με το ποτό που προκαλεί άγχος, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν επίσης γαστρεντερικά συμπτώματα όπως παλινδρόμηση οξέος και στομαχικές διαταραχές.

«Όποιος έχει μια χρόνια ιατρική πάθηση – όπως νεφρική νόσο, καρδιακή νόσο ή διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος – θα πρέπει να αποφύγει αυτό το ποτό», λέει η Cassetty. «Όποιος υποβάλλεται σε θεραπεία για μια ιατρική πάθηση θα πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του πριν δοκιμάσει ένα νέο συμπλήρωμα. Παρόλο που τα συμπληρώματα πωλούνται χωρίς συνταγή, μπορεί να επηρεάσουν ορισμένα φάρμακα».

 

@drinkolipop The obsession with the ✨sleepy girl mocktail✨ is real. #olipoptiktok #OLIPOP #drinksoftiktok #mocktailrecipe #olipopmocktails #sleepygirl ♬ Im In Love Im Obsessed Rihanna x Casa Di Remix – CasaDi

Η κατανάλωση οποιουδήποτε ποτού μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να ξυπνήσετε με τάση για ούρηση, κάτι που μπορεί να διαταράξει τον καλό βραδινό ύπνο, πρόσθεσε. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε αφού ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας», λέει.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το «sleepy girl mocktail», το να πίνετε το ποτό με ένα μικρό σνακ μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Bonnie Taub-Dix συνιστά να το συνδυάζετε με άλλα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν ύπνο, όπως το τυρί, με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη ή αμύγδαλα, με υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να συμβεί όταν πίνετε μόνο χυμό τάρτας κερασιού.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;