Έρχονται αλλαγές για χρήστες και προγραμματιστές σε iOS, Safari και App Store
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 27 χώρες της ΕΕ από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μετά την Meta και η Apple ανακοίνωσε τις δικές της αλλαγές που θα εφαρμόσει για τους χρήστες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, η οποία θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι αλλαγές αφορούν το iOS, τον Safari αλλά και το App Store και επηρεάζουν τόσο τους απλούς χρήστες, όσο και τους προγραμματιστές εφαρμογών. 

Η μεγάλη είδηση είναι ότι η Apple θα επιτρέψει για πρώτη φορά την εγκατάσταση εφαρμογών μέσα από Application Stores τρίτων, σπάζοντας το μονοπώλιο του App Store. Ταυτόχρονα, οι developers των εφαρμογών θα μπορούν να δέχονται και άλλες μορφές πληρωμών εκτός εκείνων της Apple, γλιτώνοντας την προμήθεια του 30% που επιβάλλεται σε όλες τις αγορές μέσω του App Store.

Την ίδια στιγμή, η Apple θα δώσει κίνητρα στις εφαρμογές που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το App Store. Έτσι, οι εφαρμογές που θα διανέμονται μέσω του App Store θα έχουν μειωμένη προμήθεια μόλις 10% (ή 17% για αγορές που αφορούν ψηφιακά προϊόντα ή υπηρεσίες), ενώ οι πληρωμές θα μπορούν να διεκπεραιώνονται από το σύστημα πληρωμών του App Store με πρόσθετο τέλος επεξεργασίας 3%.  

Ειδικά για τις πολύ δημοφιλείς εφαρμογές (με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις ανά έτος) η Apple θα εφαρμόζει ένα πρόσθετο Core Technology κόμιστρο ύψους €0,5/ ανά εγκατάσταση. Για όλες αυτές τις αλλαγές οι προγραμματιστές θα μπορούν να υπολογίζουν τα κόστη τους με αυτό εδώ το εργαλείο.

«Οι αλλαγές που ανακοινώνουμε σήμερα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμβάλλουν στην προστασία των Ευρωπαίων χρηστών μας από τις αναπόφευκτα αυξημένες απειλές για το απόρρητο και την ασφάλεια που επιφέρει αυτός ο κανονισμός. Προτεραιότητά μας παραμένει η δημιουργία της καλύτερης, ασφαλέστερης δυνατής εμπειρίας για τους χρήστες μας στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Phil Schiller, Apple Fellow και υπεύθυνος για το App Store και τα Apple Events. 

Προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του οικοσυστήματός της, θα συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία διανομής των εφαρμογών και ακόμα και αν μία εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο App Store θα πρέπει να επικυρώνεται από την Apple. Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να διανέμουν μόνο μία έκδοση της εφαρμογής τους σε application stores τρίτων, ενώ θα πρέπει να ελέγχονται για κακόβουλο λογισμικό.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ. Οι developers των εφαρμογών θα μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικό browser για τις αναζητήσεις στο δίκτυο εκτός του WebKit της Apple, θα μπορούν να επιλέγουν διαφορετικό default browser εκτός του Safari, ενώ θα ανοίξει και η δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με άλλα ψηφιακά πορτοφόλια εκτός του Apple Wallet. Επίσης θα επιτραπεί πλέον η διανομή ανταγωνιστικών υπηρεσιών gaming, όπως το Xbox Cloud Gaming και το Nvidia GeForce Now που μέχρι σήμερα δεν έχουν δική τους εφαρμογή στο App Store.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στις 27 χώρες της EE από τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι προγραμματιστές θα μπορούν να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τις νέες δυνατότητες από σήμερα (26/1) με την beta έκδοση του iOS 17.4.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
4'
78 - 70
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
11 - 11
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;