Νέες αλλαγές σε Facebook, Instagram και Messenger εν όψει του DMA
Σύντομα θα μπορείς να αποσυνδέσεις τους λογαριασμούς σου σε Facebook, Instagram και Messenger.

Όπως ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο επίσημο blog της, η Meta θα προχωρήσει σύντομα σε κάποιες αλλαγές που αφορούν τους Ευρωπαίους χρήστες των Facebook, Instagram και Messenger, εν όψει της ενεργοποίησης της Πράξης για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act) που θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με τις επιταγές του DMA, η Meta θα προσφέρει την επιλογή στους χρήστες που χρησιμοποιούν συνδυαστικά κάποιες από τις παραπάνω πλατφόρμες, είτε να συνεχίσουν να το κάνουν μοιράζοντας τα προσωπικά τους στοιχεία μεταξύ των ή να τους αποσυνδέσουν και να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς. 

Στην ανάρτησή της, η Meta εξηγεί πως το επόμενο διάστημα θα στείλει μηνύματα σε όλους τους χρήστες της που θα ενημερώνουν για αυτές τις αλλαγές, δίνοντάς τους την επιλογή να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες με τον τρόπο που έκαναν μέχρι σήμερα, ή να το επιθυμούν να τις αποσυνδέσουν και να δημιουργήσουν ξεχωριστούς λογαριασμούς, χάνοντας όμως ορισμένες από τις ευκολίες που προσφέρει η διασύνδεση. 

Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις προφίλ στο Facebook και χρησιμοποιείς και το Facebook Messenger. Αν διαλέξεις να αποσυνδέσεις το Messenger από τον λογαριασμό σου του Facebook, αφού δημιουργήσεις ξεχωριστό Messenger λογαριασμό θα μπορείς να χρησιμοποιείς τις βασικές υπηρεσίες της εφαρμογής, όπως η αποστολή ιδιωτικών μηνυμάτων, οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις, όμως, δε θα μπορείς να στείλεις απευθείας μήνυμα ή να καλέσεις κάποιον φίλο σου στο Facebook, καθώς ο Messenger δεν θα έχει πρόσβαση στο προφίλ σου. 

Αντίστοιχα, αν έχεις Facebook και Instagram σε περίπτωση που αποσυνδέσεις τους λογαριασμούς, δεν θα μπορείς να έχεις ένα κοινό διαχειριστικό περιβάλλον και να ανεβάζεις ταυτόχρονα τις αναρτήσεις σου και στις δύο πλατφόρμες. Μάλιστα, οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν ακόμα και το Facebook Marketplace και τα Facebook Games. Έτσι, αν αποσυνδέσεις το Facebook Marketplace από το Facebook προφίλ σου, θα μπορείς ναι μεν να ψάξεις τις αγγελίες και να βάλεις τις δικές σου, όμως, δεν θα μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιο αγοραστή ή κάποιον πωλητή μέσω Messenger παρά μόνο με e-mail.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Facebook Gaming, αν αποσυνδέσεις το προφίλ σου θα μπορείς να παίξεις μόνο συγκεκριμένα single player παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;