Blue Monday 2024: Πέντε κωμωδίες για να αντέξεις την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου
Blue Monday 2024: Πολέμησε τη μελαγχολία της «Μπλε Δευτέρας» με μία κωμωδία!

Βρισκόμαστα στα μέσα του 2024, ενός έτους που πραγματικά όλοι και όλες ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερο από το 2023. Έτσι, η σημερινή Δευτέρα είναι η τρίτη Δευτέρα του νέου έτους και αυτό ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: Η σημερινή Δευτέρα είναι η Blue Monday.

«Τι είναι η Blue Monday;» ίσως αναρωτιέσαι από μέσα σου και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε εξηγήσει. Η «Μπλε Δευτέρα» είναι γνωστή και ως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. Και ναι, κάθε χρόνο η πιο «μελαγχολική ημέρα του χρόνου» είναι την τρίτη Δευτέρα της χρονιάς.

Πώς προέκυψε όμως η Blue Monday;

Η Blue Monday προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εταιρείας Sky Travel το 2005, στο οποίο ισχυριζόταν ότι υπάρχει μία ημέρα του έτους που όλοι είναι λίγο πιο… θλιμμένοι! Αυτή η καταθλιπτική ημέρα «πέφτει» μέσα στον μήνα Ιανουάριο και συνήθως πέφτει την τρίτη Δευτέρα του μήνα. Μάλιστα, υπάρχει και μία συγκεκριμένη φόρμουλα, η οποία χρησιμοποιείται προκειμένου να βρεθεί η ακριβής ημερομηνία της λεγόμενης Μπλε Δευτέρας (Blue Monday).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holly Murray | Doodles (@hollymurray_doodles)

Σύμφωνα με κάποιες άλλες μελέτες αυτή η καταθλιπτική ημέρα υπάρχει μόνο στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης, επειδή ένας από τους κύριους παράγοντες του τύπου είναι οι καιρικές συνθήκες. Όπως και να έχει η επιστημονική κοινότητα δεν αποδέχεται τον τύπο, ούτε την ύπαρξη της ημέρας θεωρώντας την Blue Monday μέρος μιας ψευδοεπιστημονικής θεωρίας.

Παρόλα αυτά πολλά άτομα εξακολουθούν να πιστεύουν τη συγκεκριμένη θεωρία περί καταθλιπτικής Δευτέρας και έτσι κάθε χρόνο κάποιοι από εμάς τη… θυμόμαστε!

Η «μαγική» φόρμουλα της Blue Monday

Tο μακρινό 2004 ο Cliff Arnal, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ δημιούργησε μία μαθηματική φόρμουλα της «Blue Monday», που είναι ουσιαστικά ένας αλγόριθμος που «υπολογίζει» ολομόναχος την Bluemonday.

Για τον «μαθηματικό» υπολογισμό της καταθλιπτικής Δευτερούλας λαμβάνονται υπόψιν ορισμένοι παράγοντες, οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
  2. Τα χρέη του καθενός σε συνάρτηση με την ικανότητα αποπληρωμής τους.
  3. Το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα.
  4. Το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει προκειμένου να έχει αρχίσει η αποτυχία των στόχων που θέσαμε την Πρωτοχρονιά.
  5. Περίοδος με χαμηλά κίνητρα και λίγη έμπνευση.
  6. Μικρή διάθεση να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε δράση αναφορικά με τους στόχους, την δουλειά και τις υποχρεώσεις μας.

Βέβαια, όσον αφορά τον πέμπτο παράγοντα είναι άξιον απορίας το πώς οι άνθρωποι έχουν έλλειψη κινήτρων και έμπνευσης, ενώ ο Ιανουάριος όντας ο πρώτος μήνας του έτους αποτελεί την περίοδο που όλοι και όλες αναλαμβάνουμε δράση, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που βάλαμε την Πρωτοχρονιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rethink Mental Illness (@rethinkmentalillness)

Ο Cliff Arnal αναφερόμενος στον πέμπτο παράγοντα σε συνέντευξή του στην Indepedent το 2018 είπε: «Ο σκοπός μου δεν ήταν να κάνω αυτή την ημέρα να φαίνεται αρνητική, αλλά να δώσω κίνητρα στους ανθρώπους προκειμένου να δράσουν».

Πάντως εμείς θα λέγαμε πως η Δευτέρα έχει γενικά «κακό» όνομα και πως η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου σίγουρα θα ήταν μια Δευτέρα, έστω και αν δεν ήταν η τρίτη κάθε χρονιάς.

Αν λοιπόν αυτή την καταθλιπτική Δευτέρα νιώθεις ότι σε «παίρνει από κάτω», εμείς σου έχουμε τη λύση. Βάλε τις πιο άνετες πιτζάμες σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και διάλεξε μία από τις παρακάτω κωμωδίες, οι οποίες σίγουρα θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις -και να ξεπεράσεις- τη μελαγχολία και τη στεναχώρια της Blue Monday (γενικώς).

Blue Monday 2024: Επτά κωμωδίες για να αντέξεις την πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου

1. The Dictator

Για σένα που θέλεις πολιτική σάτιρα και γέλιο μαζί.

Υπόθεση: Καλωσορίσατε στη Γουαντίγια, ένα Βορειοαφρικανικό «κρατίδιο» που θα μπορούσε άνετα να είναι το νέο Ντουμπάι, αν δεν είχε για αρχηγό του, τον Δικτάτορα Στρατηγό Ναύαρχο Αλαντίν. Ο Αλαντίν (τον οποίο υποδύεται ο βασιλιάς της κωμωδίας Σάσα Μπάρον Κόεν) αρνείται πεισματικά να αφήσει το θρόνο του, παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα… Μάλιστα υπό τη απειλή της εξόδου της χώρας του από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Στρατηγός αναγκάζεται να πάει για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παράλογες αυτές κατηγορίες… Εκεί όμως κάτι πηγαίνει στραβά και καταλήγει περιπλανώμενος στους δρόμους της Νέας Υόρκης ως ένας απλός πολίτης, που κανείς δεν αναγνωρίζει.

2. Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς

Για σένα που θέλεις γέλιο και ρομαντισμό μαζί.

Υπόθεση: Η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι μία 30χρονη single γυναίκα, η οποία πίνει και καπνίζει πολύ, λέει ό,τι της έρθει στο μυαλό χωρίς να το πολυσκεφτεί, είναι λίγο άγαρμπη και γράφει πολύ στο ημερολόγιό της. Δουλεύει ως υπάλληλος σ’ έναν εκδοτικό οίκο, όπου το αφεντικό της, ο Daniel Cleaver αισθάνεται να της δείχνει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, στη ζωή της μπαίνει ο πιο σοβαρός Mark Darcy, που δείχνει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, αν και έχει κάποιες διαφορές με τον Daniel Cleaver. H Μπρίτζετ Τζόουνς πρέπει να κάνει την επιλογή της με την ιστορία να περιπλέκεται ανάμεσα στα κωμικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή της.


Bonus: Αν έχεις όρεξη για μία feel good ρομαντική κομεντί με έμφαση τόσο στο ρομαντική όσο και στο κομεντί, τότε μπορείς να δεις και τα δύο -εξίσου όμορφα και αστεία- sequel.

3. 21 Jump Street

Για σένα που θέλεις μία κλασική αμερικανική κωμωδία με ηθοποιούς-εγγύηση.

Υπόθεση: Δύο στραβάδια αστυνομικοί υποδύονται τους μαθητές λυκείου για να εξαρθρώσουν μια σπείρα ναρκωτικών.

4. The Hangover

Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;

Υπόθεση:  Δύο μέρες πριν τον γάμο του, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας με τους κολλητούς του, Φιλ και Στου και τον μέλλοντα κουνιάδο του Άλαν, για ένα ξέφρενο bachelor που ορκίζονται ότι θα τους μείνει αξέχαστο. Την επόμενη μέρα το πρωί όμως, όλοι ξυπνούν hangover και διαπιστώνουν ότι δεν θυμούνται τίποτα. Η πολυτελής σουίτα τους είναι σε μαύρα χάλια και ο γαμπρός έχει εξαφανιστεί. Χωρίς να ξέρουν τι παίζει και με τον χρόνο να τους πιέζει, η τριάδα θα πρέπει να θυμηθεί όλες τις εσφαλμένες αποφάσεις της προηγούμενης νύχτας που οδήγησαν σε αυτό χάος. Όσο όμως ανακαλύπτουν περισσότερα πράγματα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν το πόσο άσχημα έχουν μπλέξει.

5. Θεός για μια Εβδομάδα

Επειδή ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κωμικούς ηθοποιούς!

Υπόθεση: Ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους, ο Μπρους Νόλαν, «πέφτει» διαρκώς σε άσχημα γεγονότα και κατηγορεί τον Θεό για όλες τις κακοτυχίες του. Ο Μπρους μονίμως γκρινιάζει και δεν φαίνεται να νοιάζεται πολύ για το κορίτσι του, της Γκρέις. Όταν χάνει μία προαγωγή που ήθελε πολύ, κατηγορεί για ακόμη μία φορά τον Θεό. Έτσι, ο Θεός -που τον υποδύεται ο Μόργκαν Φρίμαν- τον επισκέπτεται και του παραχωρεί τη θέση Του για μία εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;