CES 2024: Ανακοινώθηκε επίσημα η φορητή Windows κονσόλα MSI Claw
Θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις στο πρώτο μισό του 2024.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο, η MSI αποκάλυψε και επίσημα την πρώτη της φορητή Windows gaming κονσόλα, ονόματι Claw, με στόχο να ανταγωνιστεί την Steam Deck της Valve, την ROG Ally της ASUS και την Legion Gο της Lenovo

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η MSI Claw διαφέρει από τον ανταγωνισμό όντας η πρώτη κονσόλα του είδους που δεν χρησιμοποιεί AMD επεξεργαστη και κύκλωμα γραφικών. Η κορυφαία έκδοση, η A1M, θα έρχεται με ένα Intel Core Ultra 7 155H, o οποίος διαθέτει 16 συνολικά πυρήνες (6 Performance, 10 Efficiency εκ των οποίων οι δύο Low Power). Παράλληλα, η MSI σκοπεύει να βγάλει και δύο ακόμα εκδόσεις με τη βασική έκδοση να έρχεται με κάποιον μη ανακοινωμένο ακόμα Intel Core Ultra 5. 

To κύκλωμα γραφικών είναι και αυτό της Intel, αρχιτεκτονικής Arc με υποστήριξη για την τεχνολογία upscaling της ΧeSS της εταιρείας και σύμφωνα με την MSI θα επιτρέπει στην κονσόλα της να παίζει όλα τα triple AAA παιχνίδια σε υψηλά frame rate. Όσο για την μνήμη η κορυφαία έκδοση θα έρχεται με 16GB RAM και 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου.  

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στο σύστημα ψύξης και στην αυτονομία. Το πρώτο, είναι τεχνολογίας HyperFlow και συνδυάζει δύο ανεμιστήρες και πολλαπλά heatpipes για την βέλτιστη απαγωγή της θερμοκρασίας. Για την αυτονομία, η MSI ισχυρίζεται πως η κονσόλας της θα προσφέρει 50% μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με το μέσο όρο της κατηγορίας, καθώς η Claw θα έρχεται με 6-cell μπαταρία στις 53Whr.

Για τον χειρισμό, η Claw διαθέτει αναλογικούς μοχλούς και πλήκτρα με διάταξη αντίστοιχη με του χειριστηρίου του Xbox με RGB φωτισμό Mystic Light γύρω από τους μοχλούς. Επίσης βασικό πλεονέκτημα της Claw είναι ότι οι μοχλοί είναι τεχνολογίας Hall Effect (μαγνητικοί), τεχνολογία που εξασφαλίζει υψηλή ακρίβεια ενώ εξαλείφει και τα προβλήματα stick drift που παρουσιάζουν οι συμβατικοί μοχλοί με ποτενσιόμετρο.   

Σε ό,τι αφορά την οθόνη, η MSI διάλεξε ένα IPS-Level πάνελ αφής, με διαγώνιο 7 ιντσών, ανάλυση 1920×1080 pixels, ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και μέγιστη φωτεινότητα 500 nits. Όσο για το λειτουργικό η Claw θα τρέχει Windows 11 Home με το Center M interface της MSΙ από πάνω, που θα ενσωματώνει όλες τις gaming λειτουργίες και ρυθμίσεις σε ένα περιβάλλον.    

Οι υπόλοιπες προδιαγραφές περιλαμβάνουν στερεοφωνικά ηχεία των 2W εκατέρωθεν της οθόνης, με υποστήριξη για αναπαραγωγή ήχου Hi-Res, audio jack για ενσύρματα ακουστικά, υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, μία έξοδο Thunderbolt 4 σε βύσμα USB Type-C με PD για την φόρτιση, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για ασφάλεια και τέλος υποστήριξη για δίκτυα Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4.

H MSI Claw αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 με τιμή εκκίνησης στα $699 για την βασική έκδοση. 

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;