Legion Go: Ανακοινώθηκε επίσημα η φορητή κονσόλα της Lenovo
Μαζί ανακοινώθηκαν και τα Legion Glasses (XR) και τα Legion E510 7.1 Gaming In-Ear ακουστικά.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, η Lenovo ανακοίνωσε σήμερα, στο Βερολίνο, την πρώτη της φορητή κονσόλα της σειράς Legion. Η Lenovo Legion Go φέρνει την ισχύ των Windows PC σε μια φορητή συσκευή, που υποστηρίζεται από επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen Z1, με 16GB μνήμης RAM LPDDR5x και οθόνη αφής Lenovo PureSight, τεχνολογίας LCD IPS 8,8 ιντσών, ανάλυσης QHD+, αναλογίας πλευρών 16:10, μέγιστη φωτεινότητα 500 nits και ρυθμό ανανέωσης έως 144Hz.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα Lenovo TrueStrike χειριστήρια της κονσόλας, τα οποία είναι αποσπώμενα με δική τους μπαταρία, όπως εκείνα του Nintendo Switch, ενώ μέσα στο πακέτο υπάρχει ένα ειδική μαγνητική βάση που επιτρέπει στο δεξί controller να λειτουργήσει ως κάθετο mouse, επιτρέποντας ακριβή στόχευση και έλεγχο του στόχου σε παιχνίδια FPS. Από πλευράς χωρητικότητας το Legion Go θα είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με 256GB, 512GB ή 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου τύπου PCIe 4.0, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα επέκταση με κάρτες μνήμης microSD έως 2ΤΒ. Σε ότι αφορά την αυτονομία το Legion Gο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 49,2Whr, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση Super Rapid Charge, που μπορεί να φορτίσει κατά 70% σε μόλις 30 λεπτά.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Legion Go περιλαμβάνουν δύο θύρες USB Type-C για άνετη συνδεσιμότητα και με τη φόρτιση και με οποιοδήποτε άλλο συμβατό αξεσουάρ, ταυτόχρονα, χωρίς φυσικά να λείπει η υποστήριξη για έξοδο εικόνας, ενώ για την ασύρματη συνδεσιμότητα υπάρχει υποστήριξη για δίκτυα Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Όσο για το λειτουργικό, η Legion Go θα έρχεται με Windows 11 Home και το ειδικά σχεδιασμένο custom περιβάλλον της Lenovo, το Legion Space, που συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες και όλα τα εγκατεστημένα παιχνίδια για άμεση πρόσβαση.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που το Lenovo Legion έχει γίνει μια τόσο δημοφιλής μάρκα για gamers σε όλο τον κόσμο, χάρη στην επιτυχία και τη δημοτικότητα των laptop, των desktop, των οθονών και των αξεσουάρ της σειράς. Παρακολουθώντας στενά το τοπίο στο gaming ανά τον κόσμο, βλέπουμε ότι οι gamers είναι μια ευέλικτη και ποικιλόμορφη ομάδα, οπότε και το οικοσύστημα συσκευών Lenovo Legion εμπλουτίζεται για να παρέχει στους gamers τις λύσεις που τους ταιριάζουν», δήλωσε ο Jun Ouyang, Vice president & General Manager του Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group της Lenovo. «Με αυτό το δεδομένο, ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια να σχεδιάζουμε το Lenovo Legion Go προκειμένου να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους gamers ανά τον κόσμο να παίζουν όπως και όπου αυτοί θέλουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το οικοσύστημα συσκευών Lenovo Legion με το Lenovo Legion Go, με μια συσκευή που επιτρέπει στους gamers να παίζουν όπου και αν βρίσκονται».

Μαζί με την Legion Go, η Lenovo ανακοίνωσε και τα Legion Glasses τα νέα της γυαλιά XR (eXtended Reality) που προσφέρουν φορητή εμπειρία μεγάλης οθόνης, διαθέτοντας δύο οθόνες micro OLED ανάλυσης FHD σε κάθε μάτι, καθώς και τα Legion E570 τα νέα ασύρματα, πολυκάναλα (7.1) in ear ακουστικά, με μονάδες των 10mm για κορυφαίο ήχο σε παιχνίδια και ταινίες.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις τιμές, η Lenovo έχει ανακοινώσει ότι το Legion Go θα διατεθεί στην Ευρώπη σε επιλεγμένες αγορές στις 31 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στα €799, ενώ και τα Legion Glasses θα διατεθούν και αυτά εντός του Οκτωβρίου με τιμή στα €499. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τιμές και διαθεσιμότητα για Ελλάδα. Αλλά θα σας ενημερώσουμε πρώτοι αν προκύψει οτιδήποτε νεότερο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;