Φήμη: Η Lenovo ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική της φορητή κονσόλα
Θα ονομάζεται Legion Go και πιθανόν να συνοδεύεται από AR γυαλιά.

Σύμφωνα με πρόσφατη διαρροή από το γνωστό site Windows Report, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, η Lenovo θα λανσάρει σύντομα τη δική της φορητή κονσόλα για να ανταγωνιστεί το Steam Deck της Valce και το ROG Ally της ASUS. Με ονομασία Legion Go, αν οι πληροφορίες ισχύουν, η κονσόλα της Lenovo είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στην IFA 2023, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο 1-5 Σεπτεμβρίου του 2023, ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από τα νέα AR γυαλιά της Lenovo.

Σχεδιαστικά, η Lenovo φαίνεται ότι έχει δανειστεί στοιχεία από τους βασικότερους ανταγωνιστές, με την κονσόλα της να έχει αποσπώμενα χειριστήρια και ενσωματωμένο kickstand, όπως το Nintendo Switch, αναλογικούς μοχλούς με φωτισμό RGB και Windows 11 λειτουργικό, όπως το ROG Ally της ASUS, ενώ θα ενσωματώνει trackpad, όπως το Steam Deck της Valve, αν και οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν πως η Lenovo έχει προσθέσει και ένα mouse wheel στην πλάτη του δεξιού χειριστηρίου.

Από πλευράς hardware το Legion Go θα στηρίζεται στις νέες APU Phoenix, της AMD, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έρχεται με οθόνη των 8 ιντσών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες. Σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα το Legion Go φαίνεται ότι θα διαθέτει δύο θύρες USB Type-C για τη φόρτιση και τη σύνδεση περιφερειακών, και ίσως τη σύνδεση με εξωτερικές οθόνες, θα διαθέτει αναγνώστη για κάρτες μνήμης microSD και υποδοχή 3,5mm για σύνδεση ακουστικών.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή ή την διαθεσιμότητα, αλλά εικάζουμε ότι η τιμή του θα είναι κοντινή σε εκείνου του ROG Ally, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα αν η κονσόλα παρουσιαστεί όντως στην IFA 2023, θα γίνει έγκαιρα για την επερχόμενη εορταστική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;