Netflix: Τα βιντεοπαιχνίδια στην πλατφόρμα δε θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα δωρεάν
Αλλαγές φαίνεται να έρχονται στην δωρεάν ενότητα Netflix Games.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Netflix είχε αρχίσει την προσπάθειά του να προσθέσει βιντεοπαιχνίδια στην πλατφόρμα του, με την ενότητα Netflix Games. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, η ενότητα αυτή δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί με αρκετούς συνδρομητές να μην ξέρουν καν την ύπαρξή της, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 1% ασχολείται με παιχνίδια της πλατφόρμας.

Μάλιστα, πρόσφατα η γνωστή streaming πλατφόρμα πρόσθεσε στην ενότητα αυτή τρία θρυλικά «Grand Theft Auto» παιχνίδια, Αρκετοί ήταν αυτοί που σκέφτηκαν πως αυτή είναι η κίνηση δείχνει προς την μετατροπή της δωρεάν ενότητας σε συνδρομητική ενότητα gaming τύπου Xbox Game Pass.

Να σημειωθεί πως όλα αυτά τα βιντεοπαιχνίδια το Netflix τα προσφέρει μέχρι σήμερα εντελώς δωρεάν για κάθε συνδρομητή του, χωρίς επιπλέον κόστος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Wall Street Journal, ο γίγαντας του streamign εξετάζει τρόπους για να χρεώσει τα βιντεοπαιχνίδια του καταλόγου του. Η πλατφόρμα φαίνεται να εξετάζει την εφαρμογή τιμών στα παιχνίδια, in-game διαφημίσεις ακόμη και microtransactions, με σκοπό να αρχίσει η ενότητα Netflix Games να φέρνει κάποια έσοδα.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο co-CEO της πλατφόρμας, Greg Peters, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να αρχίσει να χρεώνει με διάφορους τρόπους την χρήση της gaming πλατφόρμας του. Όπως είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να έχουμε μια διαφοροποιημένη gaming εμπειρία, και μέρος αυτού είναι να δώσουμε στους δημιουργούς παιχνιδιών τη δυνατότητα να σκέπτονται την ανάπτυξη παιχνιδιών καθαρά από την άποψη της απόλαυσης των παικτών και να μην χρειάζεται να ανησυχούν για άλλες μορφές ρευστοποίησης, είτε πρόκειται για διαφημίσεις είτε για πληρωμές εντός του παιχνιδιού»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;