Threads: Πλησιάζει η στιγμή για το λανσάρισμα της πλατφόρμας στις χώρες της EE
Εντός του Δεκεμβρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ της WSJ.

Μέσα στο Δεκέμβρη αναμένεται να γίνει το επίσημο λανσάρισμα του Threads – της πλατφόρμας microblogging της Meta, που θέλει να τα ανταγωνιστεί το X του Elon Musk-, εντός EE, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της WSJ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Meta αποφάσισε να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στην πλατφόρμα, χωρίς την υποχρέωση δημιουργίας προφίλ για να κάνουν δικές τους αναρτήσεις. 

Αυτή η στροφή στην πολιτική της εταιρείας συνάδει και με την ανακοίνωση του περασμένου μήνα του Adam Mosseri, του επικεφαλής του Instagram, που με ανάρτησή του ενημέρωσε τους χρήστες του Thread ότι έχει ξεκινήσει το σταδιακό rollout μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν ή να απενεργοποιούν το προφίλ τους στο Thread, χωρίς να επηρεάζεται ο λογαριασμός του χρήστη στο Instagram, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. 

Tο Threads λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας 70 εκατομμύρια χρήστες μέσα στις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας και 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερες από πέντε ημέρες. Έκτοτε, ο ενθουσιασμός έχει ξεφουσκώσει και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση του Mark Zuckerberg σε ενημέρωση των μετόχων της Meta, το Threads έχει αυτή τη στιγμή κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα. Ωστόσο ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος ότι η πλατφόρμα μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες τα επόμενα χρόνια. 

Για σύγκριση, το X έχει αυτή τη στιγμή περί τα 550 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ενώ το Facebook εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής Social Media πλατφόρμα, με περί τα 3 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα. Αυτή τη στιγμή το Threads είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες, εκτός EE, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν το ευρωπαϊκό λανσάρισμα για να ανανεωθεί το ενδιαφέρον και να αρχίσει πάλι να αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών. Όσο για τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Threads, αυτός παραμένει του Neymar Jr, του διάσημου ποδοσφαιριστή, με 10,5 εκατομμύρια ακόλουθους.

Κεντρική εικόνα by Freepik

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;