Θεσσαλονίκη: 20χρονη έβαλε φωτιά στο σπίτι φίλης της λόγω αντιζηλίας
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή.

Την καταδίκη μιας 20χρονης κοπέλας για συνέργεια σε εμπρησμό αποφάσισε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχη την 20χρονη ως συνεργό σε εμπρησμό, σε σπίτι φίλης της, και της επέβαλε 5ετή κάθειρξη.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2021, όταν η 20χρονη μαζί με μία ανήλικη, τότε, φίλη της έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα μίας άλλης κοπέλας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με συνέπεια αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της τρίτης κοπέλας με την οποία έκαναν παρέα και χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, να έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν αγοράσει από κατάστημα ψιλικών οινόπνευμα και η κίνησή αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την πράξη των δύο κοριτσιών.

Στην απολογία της η 20χρονη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, υποστηρίζοντας επίσης πως θεωρούσε ότι εκείνη ήθελε απλώς να ζητήσει τον λόγο στην τρίτη κοπέλα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
16'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
16'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
10'
0 - 0
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
9'
0 - 3
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;