«The Marvels»: Όσα χρειάζεται να θυμάσαι πριν δεις τη νέα περιπέτεια του MCU
Ένας πλήρης οδηγός με τα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις (και να θυμηθείς) πριν απολαύσεις το «The Marvels», τη νεότερη περιπέτεια στο MCU, σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα.

Μετά το «Avengers: Endgame», το MCU έχει επεκταθεί αρκετά με μία πληθώρα ταινιών, αλλά και σειρών μέσα από την πλατφόρμα του Disney+. Όλο αυτό φαίνεται να έχει προκαλέσει έναν… πονοκέφαλο στους φανς με το ευρύ κοινό να απομακρύνεται από το άλλο ανίκητο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Η νέα περιπέτεια «The Marvels» με την Captain Marvel της Brie Larson στον πρωταγωνιστικό ρόλο να θέλει να μας υπενθυμίσεις γιατί αγαπήσαμε το σύμπαν αυτό.

Στην ταινία της Nia DaCosta η Captain Marvel καλείται να ενώσει τις δυνάμεις της με την Captain Monica Rambeau (Teyonah Parris) και την Ms. Marvel (Iman Vellani), όταν εντελώς ανεξήγητα αρχίζουν να τηλεμεταφέρονται σε διαφορετικούς κόσμους. Και, ενώ, ο Kevin Feige και οι συντελεστές της ταινίας επιμένουν πως είναι εύκολο να ακολουθήσει την ταινία ακόμα και αν δεν έχει κάνει τη δουλειά που χρειάζεται, εμείς σου έχουμε φτιάξει έναν απόλυτα κατανοητό οδηγό για τα όσα χρειάζεται να θυμάσαι για τα γεγονότα που οδήγησαν μέχρι εδώ το MCU, αλλά και τους βασικούς τρεις χαρακτήρες.

Στην πραγματικότητα, για να μπορέσει κανείς να απολαύσει την πλήρη εμπειρία του «The Marvels» θα πρέπει να περάσει από μία πληθώρα προηγούμενων project με κάποια να είναι άριστα («WandaVision»), άλλα ευχάριστα («Ms. Marvel») και άλλα να μην έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα («Secret Invasion»). Παράλληλα, η ταινία αποτελεί το σίκουελ της ταινίας που συγκέντρωσε πάνω από 1 δισ. δολάρια στο box office «Captain Marvel», αλλά και συνέχεια των περιπετειών της Carol Danvers μετά τα γεγονότα του «Avengers: Endgame».

Μιλάμε για ώρες περιεχομένου, που απλά δεν προλαβαίνεις να δεις μέχρι την αυριανή πρεμιέρα της ταινίες. Για αυτό φτιάξαμε και αυτόν τον οδηγό!

Η Captain Marvel, ο πιο δυνατός χαρακτήρας του MCU, επιστρέφει σε σόλο ταινία

Στην πρώτη με πρωταγωνίστρια την Captain Marvel το μακρινό 2019, είδαμε πως η Carol Danvers έλαβε τις δυνάμεις της. Η πιλότος της Αμερικανικής αεροπορίας έλαβε τις δυνάμεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης όπου εκτέθηκε στις δυνάμεις της πέτρας της αιωνιότητας του διαστήματος. Μια επακόλουθη μετάγγιση αίματος από τον Yon-Rogg (Jude Law) την έκανε να γίνει μισή-Kree, δίνοντάς της επιπρόσθετες δυνάμεις.

Ως ένας από τους λίγους ήρωες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σε μάχη τον Thanos, η Captain Marvel έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην τελική μάχη του «Avengers: Endgame» και απέδειξε γιατί είναι μία από τους πιο ισχυρούς ήρωες στο MCU.

Η Danvers γερνάει πιο αργά λόγω της απορρόφησης των δυνάμεων της διαστημικής πέτρας και της κατάστασής της ως μισή Kree. Ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Marvel India, δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει πως η Danvers είναι άνω των 60 ετών, παρά το γεγονός ότι φαίνεται αρκετά νεότερη.

Να σου υπενθυμίσουμε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της πρώτης ταινίας, η Danvers είχε το όνομα Kreeο, “Vers”. Μην εκπλαγείς αν κάποιος εχθρός την αναφέρει με το παλιό της όνομα στο «The Marvels».

Την τελευταία φορά που είδαμε την Captain Marvel βρισκόταν κάπου στο σύμπαν να βοηθάει άλλους πολιτισμούς, ενώ εμφανίστηκε στο τέλος του «Shang-Chi», προσπαθώντας να εντοπίσει την προέλευση των μαγικών δέκα δαχτυλιδιών που του δίνουν τις δυνάμεις σε αυτόν τον ήρωα. Επίσης, τη βλέπουμε και στο τελευταίο επεισόδιο της «Ms. Marvel», εκεί που γίνεται το πρώτο μπέρδεμα με τις δυνάμεις των τριών.

Οι Kree και ο πόλεμος τους με τα Skrull

The Marvels

Στην ταινία του 2019 μάθαμε και για τον αιώνιο πόλεμο ανάμεσα στους Kree και στα Skrull, μια βάναυση σύγκρουση μεταξύ δύο εξωγήινων ειδών που ανάγκασε τους Skrull να στραφούν προς τη Γη για ένα νέο σπίτι. Μεγαλωμένη μεταξύ των Kree, η Carol Danvers πολέμησε για τον λαό αυτό προτού μάθει ότι ο πόλεμος βασιζόταν σε ψεύτικα προσχήματα και επέλεξε να βοηθήσει τα Skrull.

Στην επερχόμενη ταινία «The Marvels», η Dar-Benn θα είναι η μεγάλη αντίζηλος. Μία τρομερή πολεμιστής των Kree με δεσμούς με τον Thanos, η οποία θα απειλήσει τη Γη. Παράλληλα, ο πλανήτης Hala, εκεί που κατοικούν οι Kree θα κάνει την εμφάνισή του.

Τι συμβαίνει με τα Skrulls;

The Marvels

Μας αρέσει ή όχι, μία από τις τελευταίες σειρές του Disney+, το «Secret Invasion», θα παίξει κεντρικό ρόλο στο «The Marvels». Η μίνι σειρά ακολούθησε την προσπάθεια μίας εξτρεμιστικής ομάδας Skrulls που είχαν ως βασικό στόχο να κατακτήσουν τη Γη από τα παρασκήνια και να γίνει αυτός ο νέος πλανήτης τους.

Η σειρά τελείωσε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να διακηρύσσει μια ολοκληρωτική επίθεση εναντίον όλων των εξωγήινων, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε μέρος αυτών των αλλαγών και στις νέες περιπέτειες της Carol Danvers.

Στην ίδια σειρά, ο Talos -ο βασικός Skrull με τον οποίο ήρθαν σε επαφή ο Nick Fury και ο Carol Danvers- έχασε τη ζωή του σε μία διαμάχη με τους εξτρεμιστές Skrull. Στην κόρη του Gaia, την οποία υποδύεται η Emilia Clarke, εγχύθηκε το DNA πολλών χαρακτήρων του MCU, από αυτό του Thanos μέχρι εκείνο της ίδιας της Captain Marvel. Έτσι, μετά και τη συμφωνία συνεργασίας της με την πράκτορα της MI6 Sonya Falsworth (Olivia Colman), ο χαρακτήρας μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στην ταινία.

Μην σου κάνει εντύπωση, αν η Gaia είναι πλέον ο πιο δυνατός χαρακτήρας του MCU.

Πού βρίσκεται ο Nick Fury;

The Marvels

Ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) είναι επί του παρόντος διευθυντή ενός αμυντικού προγράμματος γνωστού ως S.A.B.E.R. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε έναν διαστημικό σταθμό, παρακολουθώντας και προστατεύοντας τη Γη από τυχόν πιθανές απειλές στο σύμπαν.

Ο Fury επέστρεψε για λίγο στη Γη κατά τη διάρκεια του «Secret Invasion» και μας αποκαλύφθηκε πως είναι παντρεμένος με μία Skrull με το Varra/Priscilla (Charlayne Woodard). Τους δύο τους έχουμε να τους δούμε από τότε που το ζευγάρι έφυγε από τη Γη στο τέλος της σειράς, πιθανώς, για να επιβιβαστούν ξανά στο S.A.B.E.R.

Από τα τρέιλερ του «The Marvels» βλέπουμε πως ο Fury θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη νέα ταινία της Captain Marvel.

Ποια είναι η Monica Rambeau;

Η πρώτη εμφάνιση της Monica Rambeau ήταν ως παιδί στην ταινία «Captain Marvel». Η Monica είχε ως είδωλό της την υπερηρωΐδα και της αναφερόταν ως θεία Carol. Μάλιστα, ήταν εκείνη που βοήθησε την Danvers να επιλέξει το μπλε, το κόκκινο και το χρυσό σχέδιο της στολής της.

Από την πλευρά της, η Danvers αποκαλούσε χαϊδευτικά τη Monica ως «Καπετάν Μπλεξίματα», το οποίο έχουμε δει στα πρώτα τρέιλερ να το χρησιμοποιεί ακόμα.

Η Carol και η μητέρα της Monica, Maria (την υποδυόταν η Lashana Lynch), ήταν συγκάτοικοι στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Από εκεί ξεκίνησαν και τη φιλική τους σχέση που ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία που βοήθησαν την Carol να θυμηθεί τη ζωή της στη Γη και το παρελθόν της.

Η Monica εμφανίζεται ξανά ως ενήλικη στη σειρά του Disney+ «WandaVision». Στη σειρά μαθαίνουμε πως η Maria πέθανε λόγω επιπλοκών από καρκίνο.

The Marvels

Η Monica απέκτησε τις υπερδυνάμεις της όταν ήρθε σε επαφή με το ενεργειακό πεδίου που είχε δημιουργήσει η Wanda Maximoff γύρω από μια πόλη στο Νιου Τζέρσεϊ. Όταν το πέρασε σταδιακά για να μπει σε αυτή την πόλη και να βοηθήσει τους κατοίκους, άρχισαν να εκδηλώνονται οι δυνάμεις της που είχαν να κάνουν με τα διαφορετικά φάσματα φως, τα οποία μπορούσε να δει και να ελέγξει. Η ίδια φαίνεται να χρησιμοποιεί το παρατσούκλι της μητέρας της στην Πολεμική Αεροπορία, Photon.

Ποια είναι η Ms. Marvel;

The Marvels

Η πρώτη εμφάνιση της Kamala Khan έγινε μέσα από τη σειρά «Ms. Marvel» του Disney+. Είναι μια έφηβη από το Νιου Τζέρσεϊ που ξύπνησε με δυνάμεις που δεν ήξερε ότι είχε, αφού φόρεσε τα βραχιόλια της γιαγιάς της. Αποτελεί την πρώτη Μουσουλμάνα πρωταγωνίστρια του MCU.

Η Ms. Marvel μπορεί να αντλήσει ενέργεια από μια άλλη διάσταση για να της δώσει σούπερ δύναμη, να τεντώσει το σώμα της και να δημιουργήσει κρυστάλλινα αντικείμενα από φως.

Ο φίλος της Kamala, Bruno (Matt Lintz) της είπε στο φινάλε της πρώτης σεζόν της σειράς ότι έχει μεταλλαγμένα γονίδια, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι είναι η πρώτη μεταλλαγμένη του MCU. Σε εκείνη τη σκηνή έπαιξε και ένας χαρακτηριστικός ήχος από το τραγούδι των τίτλων της σειράς κινουμένων σχεδίων «X-Men».

H Kamala είναι, επίσης, φαν των Avengers και συγκεκριμένα της Captain Marvel.

Μερικά fun facts για το «The Marvels»

1. Είναι η ταινία του MCU με τη μικρότερη διάρκεια

Ενώ οι περισσότερες ταινίες του MCU συνήθως έχουν διάρκεια δύο ωρών, το «The Marvels» είναι επίσημα η μικρότερη ταινία του franchise σήμερα, με χρονική διάρκεια μόλις μία ώρα και 45 λεπτά. Προηγουμένως, το ρεκόρ κατείχε τόσο ο «The Incredible Hulk» και το «Thor: The Dark World», τα οποία διαρκούσαν μία ώρα και 52 λεπτά.

2. Η νεότερη σκηνοθέτης και η πρώτη Αφροαμερικανή

Ο Nia DaCost, που μεγάλωσε στο Χάρλεμ, αποτελεί τη νεότερη σε ηλικία σκηνοθέτη που έχει αναλάβει project του MCU μέχρι στιγμής. Παράλληλα, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που σκηνοθετεί ταινία της Marvel.

The Marvels

3. Πού βρίσκεται χρονολογικά στο MCU

Με τόσα project του MCU να έχουν κάνει πρεμιέρα από το 2020 μέχρι και σήμερα, είναι λογικό να έχεις χάσει την μπάλα!

Το «The Marvels» αποτελεί συνέχεια του «Secret Invasion» kai πιθανότατα λαμβάνει χώρα ακριβώς μετά τα γεγονότα του «Ms. Marvel». Έχοντας αυτ;a κατά νου, η ταινία αποτελεί το πιο πρόσφατο γεγονός στο χρονολόγιο του MCU, το οποίο το τοποθετεί γύρω στο φθινόπωρο του 2025.

Με πληροφορίες από Complex, InVerse και Insider
Πηγή cover photo: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1