«Guardians of the Galaxy Vol. 3»: Η σανίδα σωτηρίας που χρειαζόταν το MCU
Το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» του James Gunn είναι μία επιστροφή για το MCU και μία υπενθύμιση για το τι μπορεί να καταφέρει το franchise όταν προσπαθεί.

Μετά το μεγάλο φινάλε του «Infinity Saga» με το «Avengers: Endgame», το MCU βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο. Το μεγαλύτερο franchise του κόσμου, υπό το πανταχού παρόν βλέμμα του Kevin Feige, πρέπει να ετοιμάσει την επόμενη μεγάλη ιστορία του, να μας συστήσει νέους χαρακτήρες καθώς πολλοί από τους αγαπημένους Avengers έχουν αποχωρήσει οριστικά και να διατηρήσει την επιτυχία του. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα υπερκορεσμό από περιεχόμενο τόσο κινηματογραφικά όσο και μέσα από το Disney+. Και περιεχόμενο που, τις περισσότερες φορές, είναι μέτριο. Το «Guardians of the Galaxy Vol. 3», όμως, ήρθε να μας θυμίσει γιατί αγαπήσαμε την Marvel εξαρχής.

Ο James Gunn, στην τελευταία του ταινία για το MCU καθώς πλέον είναι υπεύθυνος του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC, κατάφερε να γίνει από τους λίγους δημιουργούς που ολοκληρώνουν την τριλογία τους για το franchise και φαίνεται πως το κάνει με τους όρους του. Το τρίτο μέρος των «Guardians» είναι γεμάτο με αγάπη για αυτή την ομάδα misfits, ακόμα και όταν μπαίνει σε αρκετά σκοτεινά νερά για τη Marvel.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marvel Studios (@marvelstudios)

Η πλοκή της ταινίας

Το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την αφήσαμε μετά το «Avegners: Endgame», το γρήγορο πέρασμα της ομάδας από το «Thor: Love and Thunder» και το εξαιρετικό Χριστουγεννιάτικο special του Disney+. Ο Peter Quill θρηνεί το χαμό της Gamora και ψάχνει να βρει την εκδοχή της που έμεινε στο timeline μας μετά τη νίκη των Avengers έναντι του Thanos.

Ταυτόχρονα, οι Φύλακες έχουν πέσει σε απραξία! Η ομάδα έχει μεταφέρει το αρχηγείο της στον πλανήτη Knowhere, το κεφάλι ενός Celestial που αιωρείται στο διάστημα. Εκεί τους επιτίθεται ένας νέος εχθρός με τη βοήθεια του Adam Warlock. Ο σατανικός και ανίκητος Υψηλός Διαμορφωτής προσπαθεί να απαγάγει τον Ρόκετ με τη βοήθεια του Warlock και τον τραυματίζει σοβαρά.

Οι υπόλοιποι Φύλακες θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να σώσουν τον φίλο τους, αλλά και να μάθουν περισσότερα για το παρελθόν του και τους εαυτούς του.

Το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» μας υπενθυμίζει τι έκανε το MCU ξεχωριστό

Μετά την πικρή γεύση που μας άφησε το «Ant-Man and The Wasp: Quantumania», αλλά και πολλές από τις ταινίες και σειρές που ακολούθησαν το «Avengers: Endgame», το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» του James Gunn ήρθε να μας δώσει όλα αυτά που έλειπαν από το franchise. Γράφω του James Gunn γιατί η υπογραφή του είναι παντού πάνω στο τρίτο μέρος της τριλογίας αυτής.

Ο Kevin Feige βρήκε τον καταλληλότερο δημιουργό για να αναλάβει μία από τις πιο άγνωστες υπερηρωικές ομάδες των κόμικ της Marvel, καθώς ούτε οι φανς της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ομάδα αυτή. Το ιδιαίτερο χιούμορ του Gunn, αλλά και η αγάπη του για τους χαρακτήρες δημιούργησε κάτι τελείως διαφορετικό και είχε ως αποτέλεσμα τα Marvel Studios να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν και άλλους λιγότερο γνωστούς δημιουργούς για να αναλάβουν διαφορετικές γωνίες του franchise. Κάτι που δεν έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία, παρά μόνο με τον Ryan Coogler και τον «Black Panther» του.

Τώρα, ο Gunn επιστρέφει στο MCU για το κύκνειο άσμα του για να αποχαιρετήσει την ομάδα των «Guardians» όπως την ξέραμε και να δείξει τον δρόμο για το μέλλον τους!

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Guardians of the Galaxy Vol. 3» έχει δημιουργήσει μία από τις πιο σκοτεινές περιπέτειες του franchise με το χιούμορ του, όμως, να παραμένει αναλλοίωτο και όταν εμφανίζεται να μην καταστρέφει τη στιγμή, αλλά αντίθετα να αποφορτίζει το κλίμα και να σε χαλαρώνει.

Αφού μίλησε για τη σχέση με τις μητέρες και τους πατεράδες στις δύο πρώτες ταινίες αντίστοιχα, ο Gunn θέλει να επικεντρωθεί πλέον στον εαυτό και την ατομικότητα του κάθε Φύλακα. Από την ιστορία του Rocket Raccoon, η οποία μπορεί να φανεί αρκετά δύσκολη να διαχειριστεί μία μερίδα του κοινού καθώς ασχολείται με το θέμα της βίας προς τα ζώα, μέχρι την εξαιρετική σκηνή όπου η Nebula της Karen Gillan (μία από τους MVP των ταινιών «Guardians» που θα ήθελα να έχει περισσότερα να κάνει σε αυτή την περιπέτεια) καταλαβαίνει πως κάθε μέλος της ομάδας έχει να προσφέρει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, η ατομικότητα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Πέρα από τα μηνύματά του, το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» πετυχαίνει και σε άλλες πτυχές που πολλές από τις πρόσφατες περιπέτειες του MCU έχουν αποτύχει. Οι σκηνές δράσεις είναι μερικές από τις καλύτερα χορογραφημένες που θα δεις στο franchise γενικότερα. Μάλιστα, μία που συμβαίνει στον διάδρομο ενός τεχνητού πλανήτη δανείζεται από την εμβληματική σκηνή του «Oldboy» του Park Chan-wook και μας δίνει μία από τις καλύτερες σκηνές μάχης που έχουμε δει από τη Marvel. Και σε αυτή, η κάμερα του Gunn επικεντρώνεται στον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, ενώ τους δείχνει πώς λειτουργούν και σαν ομάδα. Ένα από τα μεγάλα highlights μίας αρκετά δυνατής ταινίας.

Επίσης, τα γραφικά της ταινίας είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τις ταινίες του franchise. Η επιμονή του James Gunn να χρησιμοποιεί αληθινές τοποθεσίες και πρακτικά εφέ σε συνδυασμό με τα ψηφιακά εφέ δίνει, επιτέλους, βάθος και διάσταση στις σκηνές. Οι χαρακτήρες φαίνεται να ζουν στο περιβάλλον αυτό και να μην είναι μπροστά σε μία καρτ ποστάλ.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

 

Άλλο ένα σημαντικό συν του «Guardians of the Galaxy Vol. 3» είναι ο κακός. Ο Υψηλός Διαμορφωτής του Chukwudi Iwuji αποτελεί μία σημαντική απειλή για την ομάδα και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κακούς του MCU. Ένας από τους λόγους είναι και τα θέματα που αναπτύσσει γύρω του ο Gunn. Ο Υψηλός Διαμορφωτής θέλει να φτιάξει το τέλειο είδος και θεωρεί τον εαυτό του ως «Θεό» και άρα πιο έξυπνο από όλους. Ειδικά, από τις δημιουργίες του. Τι γίνεται, όμως, όταν μία δημιουργία του φανεί να είναι πιο έξυπνη από αυτόν; Μία ωραία ανατροπή στη γνωστή ιστορία του Frankenstein και ένα meta σχόλιο για τη δημιουργία γενικότερα.

Ο Gunn δε θα μπορούσε να πετύχει χωρίς να έχει στο πλευρό του μία ιδιαίτερα δυνατή ομάδα ερμηνευτών. Ο Bradley Cooper μας κάνει να νιώσουμε τον πόνο και να ταξιδέψουμε μαζί με τον Rocket Raccoon σε αυτή την σκληρή ιστορία του παρελθόντος του χαρακτήρα. Ο Chris Pratt επιστρέφει σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του σε blockbuster ταινία και φέρνει μαζί του το χιούμορ, την εξυπνάδα, αλλά και τη σκοτεινιά που υπάρχει πλέον γύρω από τον χαρακτήρα του Star-Lord.  Το δίδυμο των Drax (Dave Bautista) και Mantis (μία όλο και καλύτερη Pom Klementieff) είναι από τα πιο απολαυστικά κομμάτια του «Guardians of the Galaxy Vol. 3», ενώ η Zoe Saldana καταφέρνει πλέον να δείξει την πλευρά της σκληρής διαστημικής πολεμίστριας της Gamora. Η νέα εκδοχή του Groot του Vin Diesel μετατρέπεται σε υπερόπλο, ενώ ο Kraglin του Sean Gunn συμπληρώνει την ομάδα.

Παράλληλα, μας συστήνει και αρκετούς νέους χαρακτήρες. Τον Adam Warlock του Will Poulter σε μία πιο χιουμοριστική και κάπως… παιδική εκδοχή του χαρακτήρα από τα κόμικς που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον και την Maria Bakalova να δίνει χαρακτήρα και διαφορετικές πτυχές στην Cosmo, το σκυλί που μπορεί να ελέγχει πράγματα με τη δύναμη του μυαλού τους.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» φαίνεται να είναι μία καλοδεχούμενη νίκη για το MCU μετά από μία σειρά στραβοπατημάτων και λάθος επιλογών. Ο James Gunn ξέρει αυτούς τους χαρακτήρες σαν την παλάμη του και τους χαρίζει έναν από τους καλύτερους επιλόγους. Θεωρώ πως είναι μία από τις ταινίες του franchise που με τον καιρό θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο και ελπίζω να δείξει ποιος είναι ο σωστός δρόμος μπροστά!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1