Επιταγή ακρίβειας: Δηλώσεις για έκτακτο επίδομα από τον Θεοχάρη - Πότε θα δοθεί
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε για επιταγή ακρίβειας στο τέλος του έτους, καθώς και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα δοθεί.

Οι πιθανότητες για να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων με τη μορφή επιταγή ακρίβειας έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Μετά την επίσημη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ήρθε ακόμα μία «επιβεβαίωση» από τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών μίλησε για έκτακτο βοήθημα προς το τέλος του χρόνου εφόσον το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για την ακρίβεια, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε αρχικά ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές και βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών. Όσον αφορά την μείωση των τιμών είπε:

«Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει»

Στο «τραπέζι» επιταγή ακρίβειας τον Δεκέμβριο

Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας σε εκπομπή του MEGA αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες, προς το τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός. Όπως δήλωσε:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις.

Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός»

Ωστόσο, ο υφυπουργός δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες, αλλά ούτε ανέφερε εάν το βοήθημα αυτό θα έρθει σε μορφή επιταγής ακρίβειας ή ως κάποιο pass.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1