Twitter: Έχασε πάνω από τη μισή αξία του επί Ελον Μασκ
Αποτιμάται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ πριν από ένα χρόνο ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα για 44 δις

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, αποτιμάται σήμερα στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την αξία των μετοχών που δίνει η εταιρεία στους εργαζομένους της. Πριν από μόλις ένα χρόνο, ο Έλον Μασκ είχε αγοράσει την πλατφόρμα για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σήμερα κοστολόγησε την τιμή της κάθε μετοχής της στα 45 δολάρια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Fortune. Τον περασμένο Μάρτιο, η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τις μετοχές που έδινε στους εργαζομένους έφτανε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πριν έναν περίπου χρόνο για 54,20 δολάρια ανά μετοχή με αποτέλεσμα το σύνολο της εταιρείας να εξαγοράζεται από τον δισεκατομμυριούχο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν ο Μασκ συμφώνησε να πληρώσει σε αυτή την τιμή ανά μετοχή, το Twitter είχε δεχτεί επικρίσεις ότι ήταν πολύ χαμηλή. Ωστόσο, τους επόμενους μήνες της εξαγοράς, οι αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και οι αλλαγές του Μασκ, έφεραν πτώση στην αξία του Twitter, πράγμα που κατέστησε τους τότε μετόχους κερδισμένους από τη συμφωνία.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;