Έλον Μασκ: Διαψεύδει δημοσίευμα που τον θέλει να απειλεί την ΕΕ με πλήρη αφαίρεση του Χ
Το πρωί της Πέμπτης με ανάρτησή του ο Μασκ χαρακτηρίζει το θέμα «ακόμα ένα εντελώς ψευδές δημοσίευμα» του συγκεκριμένου μέσου.

Σενάριο για πλήρη ρήξη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter) Έλον Μασκ με τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζει σε αναλυτικό θέμα του το Insider.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει επικαλούμενο πηγή με γνώση των εξελίξεων, η διαδικτυακή πλατφόρμα μετά τις συνεχείς πιέσεις να «καταστείλει» διάφορες απόψεις με επιθετικό, προσβλητικό ή παραπλανητικό περιεχόμενο (για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τον πόλεμο στην Ουκρανία και πολλά ακόμη θέματα), μπορεί τελικά να αφαιρεθεί τελείως για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωί της Πέμπτης με ανάρτησή του ο Έλον Μασκ χαρακτηρίζει το θέμα «ακόμα ένα εντελώς ψευδές δημοσίευμα» του συγκεκριμένου μέσου.

Ο Έλον Μασκ έχει έρθει επανειλημμένα σε ρήξη με αξιωματούχους της ΕΕ για τον νέο Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act) και το δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει συζητήσει μια τέτοια επιλογή.

Το δημοσίευμα σημειώνει εξάλλου ότι πλέον, με τις αθρόες περικοπές προσωπικού στο πρώην Twitter, ουσιαστικά δεν διαθέτει προσωπικό στο έδαφος της ΕΕ, με κλειστά τα γραφεία του σε Παρίσι, Μαδρίτη και Βερολίνο και μόνο το παράρτημα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας να παραμένει σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι αφενός δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η φημολογία, ενώ δεν θα είναι και μία πρωτοφανής εξέλιξη (αντίστοιχα δεν διατίθεται στην ΕΕ το Threads της Meta).

Την περασμένη εβδομάδα προηγήθηκε ανταλλαγή αλληλογραφίας και αναρτήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, που πέρα από κάποια ειρωνικά «γαλλικά» μεταξύ του Μασκ και του Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν, οδήγησε σε μπλοκάρισμα εκατοντάδες λογαριασμούς στο Χ που συνδέθηκαν με την υποστήριξη της Χαμάς, καθώς και στην αντίστοιχη σήμανση δεκάδων χιλιάδων αναρτήσεων.

Επί του παρόντος εκτιμάται ότι στην Ευρώπη διαμένει περίπου 9% της μηνιαίας βάσης ενεργών χρηστών παγκοσμίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;