Γυμνοί επισκέπτες σε αρχαιολογικό μουσείο της Βαρκελώνης
Οι γυμνοί επισκέπτες είδαν την έκθεση «Bronzes of Riace» με φωτογραφίες του Λουίτζι Σπίνα που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών

Σε γυμνιστές άνοιξε τις πόρτες του το αρχαιολογικό μουσείο της Καταλονίας στη Βαρκελώνη, πραγματοποιώντας μια ειδική ξενάγηση 90 λεπτών κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρούχα.

Κατά την ξενάγηση, οι γυμνοί επισκέπτες είδαν την έκθεση «Bronzes of Riace» με φωτογραφίες του Λουίτζι Σπίνα που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών του 5ου αιώνα προ Χριστού. Τα αγάλματα αυτά ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Ριάτσε της Ιταλίας.

«Θέλαμε να κάνουμε μια πιο “πολύχρωμη” επίσκεψη και όχι την τυπική ξενάγηση. Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν, να αισθάνονται ακριβώς το ίδιο με το έργο που βλέπουν», δήλωσε ο ξεναγός, Εντγκαρντ Μέστρε, ο οποίος επίσης δεν φορούσε ρούχα κατά την ξενάγηση.

Το μουσείο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία «να θαυμάσουν τα έργα όντας στην ίδια κατάσταση με αυτά, δηλαδή εντελώς γυμνοί και περιτριγυρισμένοι από άλλα σώματα».

«Αισθάνομαι την ίδια ένταση με το αν έβλεπα τα έργα με τα ρούχα μου. Ομως τώρα ίσως καταλάβουμε καλύτερα ότι το γυμνό υπήρχε πάντα και τα σώματα δεν πρέπει να αποτελούν λόγο ντροπής για κανέναν», δήλωσε η 59χρονη Μάρτα, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση στη Βαρκελώνη.

Πηγή: CNN

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;