Disney+: Οι σειρές της πλατφόρμας που αξίζει να δεις αυτή τη στιγμή
Disney+: Ένας πλήρης οδηγός με τις σειρές που αξίζουν τον χρόνο σου - Δραματικές, κωμικές και μίνι σειρές για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις

Το Disney+ έχει έρθει στην Ελλάδα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο και έχει αρκετό περιεχόμενο για όλα τα γούστα. Η βιβλιοθήκη περιεχομένου της streaming πλατφόρμας αυξάνει όλο και περισσότερο και πέρα από το περιεχόμενο για MCU, «Star Wars», αλλά και του animation, έχει μία πληθώρα επιλογών.

Αν έχεις χαθεί στον κυκεώνα των επιλογών της πλατφόρμας και δεν ξέρεις τι να δεις, σου φτιάξαμε έναν πλήρη οδηγό από τις σειρές που πρέπει -και μπορείς- να δεις αυτή τη στιγμή! Από κλασσικές και αγαπημένες σειρές μέχρι ό,τι νεότερο έχουμε δει και έχουμε ξεχωρίσει στην πλατφόρμα.

Οι κλασσικές επιλογές

24

Για εσένα που θέλεις να δεις μία σειρά που έχει ολοκληρωθεί και θα σου κρατήσει παρέα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πρώτοι κύκλοι της σειράς είναι απλά εκπληκτικοί και σε κρατάνε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Σε κάποιο σημείο μπορεί να κάνει μία κοιλιά, όμως, είναι μία από αυτές τις σειρές που αξίζουν τον χρόνο σου. Με 204 επεισόδια, θα σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά!

The Americans

Μία από τις πιο υποτιμημένες σειρές της δεκαετίας του 2010. Ένα κατασκοπικό και οικογενειακό δράμα με τρισδιάστατους χαρακτήρες και πολιτικά, κοινωνικά και -κυρίως- οικογενειακά θέματα. Θα το ξεκινήσεις για την υπόθεση, θα κολλήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνει τις δυσκολίες του γάμου και της οικογένειας. Μέσα από 6 σεζόν, ο Joe Weisberg μας δίνει μία από αυτές τις σειρές που έχουν αφήσει ιστορία.

Buffy the Vampire Slayer

Η κλασσική σειρά του Joss Whedon έφερε μία επανάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο τη δεκαετία των 90s. Ο δημιουργός με την πρωταγωνίστριά του Michelle Geller, μας χάρισαν έναν χαρακτήρα που ξεχώρισε τηλεοπτικά και αποτέλεσε έμπνευση για τα όσα θα ακολουθούσαν στην τηλεόραση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μήπως να δεις γιατί θεωρείται τόσο επιδραστική η σειρά;

Lost

Η σειρά που άλλαξε για πάντα την τηλεόραση και έκανε το binge-watch πραγματικότητα. Μην μου πεις ότι δεν ήσουν από αυτούς που περίμενε να ολοκληρωθεί ο κάθε κύκλος για να τον απολαύσεις όλον μαζί. 22 -κατά μέσο όρο- επεισόδιο που θα έβλεπες σε ένα βράδυ. Πολλές είναι οι σειρές που έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν τη φόρμουλα του σόου, αλλά καμία δεν έχει καταφέρει να φτάσει το επίπεδο της σειράς των Τζέφρι Λίμπερ, Τζέι Τζέι Άμπραμς και Ντέιμον Λίντελοφ. Μπορεί το τελευταίο επεισόδιο να έχει διχάσει τους φανς, όμως, το ταξίδι μέχρι εκεί είναι απλά εκπληκτικό!

The X-Files

Μία από τις πιο κλασσικές σειρές που θα βρεις στην βιβλιοθήκη του Disney+. Και οι 11 κύκλοι της σειράς που κυκλοφόρησαν από το 1993 μέχρι το 2018 είναι διαθέσιμοι στην πλατφόρμα και, έτσι, μπορείς να χαθείς στον κόσμο του Mudler και της Scully και των περίεργων υποθέσεων που έρχονται αντιμέτωποι.

Ξεχωριστές μίνι σειρές

Candy: Φόνος στο Τέξας

Η μίνι σειρά πέντε επεισοδίων ακολουθεί την αληθινή ιστορία της Κάντι Μοντγκόμερι, μίας φαινομενικά συνηθισμένης νοικοκυράς, συζύγου και μητέρας δύο παιδιών, η οποία κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της φίλης και γειτόνισσας της Μπέτι Γκορ, επίσης συζύγου και μητέρας- το θύμα είχε δεχτεί 41 χτυπήματα με τσεκούρι. Η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη μέχρι και σήμερα. Η Jessica Biel είναι εξαιρετική στον ρόλο της και αν είσαι φαν του true crime, η σειρά του Disney+ είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

The Clearing

Η Αυστραλιανή παραγωγή του Disney+ που ξεχωρίζει. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που καταφέρνει να μπει κάτω από το δέρμα σου και να σε στοιχειώσει. Η εξαφάνιση ενός κοριτσιού πυροδοτεί μία γυναίκα να έρθει με τα τραύματα και τους δαίμονες του παρελθόντος της, τότε που άνηκε σε μία αίρεση. Η σειρά θολώνει περίτεχνα τα όρια μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, καθώς και μεταξύ πραγματικότητας και εφιάλτη. Σε όλα αυτά συμβάλουν και οι ερμηνείες της Teresa Palmer και Miranda Otto.

Dopesick

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει αρκετές σειρές και ταινίες να επικεντρώνονται στην κρίση των οπιοειδών στην Αμερική. Ωστόσο, καμία δεν το κάνει καλύτερα και με μεγαλύτερη προσοχή από ότι η μίνι σειρά του Disney+. Μέσα από 8 εξαιρετικά επεισόδια, η σειρά εξετάζει το πώς μία εταιρεία πυροδότησε τη χειρότερη επιδημία ναρκωτικών στην ιστορία των ΗΠΑ και μας μεταφέρει στο επίκεντρο αυτού του πολέμου.

Fleishman is in Trouble

H τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, είναι η νέα μίνι σειρά του Disney+ για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις συνεχόμενες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, η οποία θα σε κάνει να γελάσεις, να συγκινηθείς και να σκεφτείς. Χρησιμοποιώντας ως όχημα το μυστήριο της εξαφάνισης της συζύγου του πρωταγωνιστή, η σειρά ξεδιπλώνει μία σειρά από σύγχρονες ανησυχίες, ενώ βουτάει βαθιά στο θέμα της ενήλικης ζωής, του γάμου και της οικογένειας. Η μίνι σειρά έχει, μάλιστα, συγκεντρώσει και 7 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Emmy.

Το «Fleishman Is In Trouble» εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από διαφορετικές οπτικές

The Patient

Ο Joe Weisberg -που αναφέραμε παραπάνω- μας χαρίζει ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με τον Steve Carrell να παίζει τα ρέστα του στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας ψυχοθεραπευτής κρατείται όμηρος από ένα κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος προσπαθεί να βρει προσπάθεια για να καταπολεμήσει τα ζωώδη αυτά ένστικτά του. Μία ξεχωριστή σειρά που σίγουρα αξίζει να δεις στο Disney+.

Tiny Beautiful Things

Η Kathryn Hahn δίνει μία δυνατή ερμηνεία, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του 2012 από την Σέριλ Στρέιεντ. Η σειρά επικεντρώνεται στην Κλερ, μία δημοσιογράφο που αναλαμβάνει χωρίς να το θέλει μία στήλη συμβουλών, ενώ περνάει μία αρκετά δύσκολη φάση της ζωής σου. Είναι από αυτές τις σειρές που είτε θα σε συνεπάρει, είτε θα σε βρει τελείως αδιάφορο.

Αγαπημένα sci-fi & δράση

American Born Chinese

Μία σειρά για όλη την οικογένεια και μία από αυτές που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στο περιεχόμενό του το Disney+. Η τηλεοπτική διασκευή του πρωτοποριακού ομότιτλου graphic novel του Τζιν Λουέν Γιάνγκ, ακολουθεί την ιστορία του Τζιν Γουάν, ενός συνηθισμένου Κινεζοαμερικανού εφήβου που βλέπει τις ελπίδες του για βελτίωση της κοινωνικής του θέσης να χάνονται με την έλευση ενός νέου μαθητή από την Κίνα, του Γουέι-Τσεν Σουν. Ερχόμενος αντιμέτωπος με τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών με ένα ρατσιστικό μιμίδιο από μια τηλεοπτική εκπομπή της δεκαετίας του ’90 και με ένα νέο, εκκεντρικό αγόρι που τον ακολουθεί συνεχώς, ο Τζιν χαλάει τις ελπίδες του να μπει στη σχολική ομάδα ποδοσφαίρου και καταστρέφει τη φήμη του. Όμως ο Τζιν γνωρίζει τον Γουέι-Τσεν και ανακαλύπτει ότι ο καινούργιος συμμαθητής του είναι ο γιος του θρυλικού Βασιλιά Πιθήκου, του Σουν Γουκόνγκ, από την κινέζικη μυθολογία. Ο Γουέι-Τσεν στρατολογεί τον Τζιν στην αναζήτηση για τον λεγόμενο Τέταρτο Πάπυρο και ο Τζιν καλείται να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες του παραδείσου και του σχολείου, κάτι που στην πορεία τον ωθεί να ανακαλύψει τη δική του ταυτότητα. Μέσα από οικογενειακές και κωμικές ιστορίες γεμάτες με κουνγκ φου, ο Τζιν μαθαίνει ότι η δύναμη πηγάζει από την αυτοεπίγνωση.

Loki

Δε θα μπορούσε να λείπει κάποια σειρά του MCU από τη λίστα μας. Φαίνεται πως η σειρά με πρωταγωνιστή τον Τομ Hiddleston ακολουθεί τον Θεό της Ζαβολιάς από ένα διαφορετικό universe και μας συστήνει την TVA, αλλά και τον επόμενο μεγάλο κακό του νεότερου saga του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, τον Kang. Η δεύτερη σεζόν είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη και προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο Disney+. Μην χάσεις το νεότερο κεφάλαιο της ιστορίας που φαίνεται να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στον Kevin Feige και τον κόσμο αυτόν.

Star Wars: Andor

«Οι επαναστάσεις χτίζονται από την ελπίδα» και τους καθημερινούς ανθρώπους. Ο Tony Gilroy έχει καταφέρει να βάλει την έννοια του πολέμου για τα καλά στο δημοφιλές franchise καθώς στρέφει την προσοχή του στους καθημερινούς ανθρώπους και όχι στις μάχες με φωτόσπαθα και Jedi. Μας χαρίζει, λοιπόν, ένα από τα καλύτερα και πιο πολιτικά φορτισμένα κεφάλαια του «Star Wars» ακολουθώντας κατά γράμμα την κλασσική τηλεοπτική φόρμουλα. Αναμένουμε να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει για τον δεύτερο κύκλο.

Το «Star Wars: Andor» δείχνει τον δρόμο για το μέλλον του franchise

Οι κωμικές σειρές που ξεχωρίζουν

Abbott Elementary

Η κωμική σειρά που τα τελευταία δύο χρόνια μας έχει κάνει να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη των sitcoms. Δεν έχει κερδίσει άδικα τόσο βραβεία. Μία ομάδα αφοσιωμένων δασκάλων με πάθος για τη δουλειά τους -και μία διευθύντρια στον κόσμο της- προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στο εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλαδέλφεια. Έτσι, για να μη λέμε μόνο για το δικό μας.

The Bear

Αν και έχει πιο έντονα τα δραματικά στοιχεία, η σειρά του Disney+ αποτελεί μία ξεχωριστή σάτιρα στο εργασιακό περιβάλλον και, συγκεκριμένα, στο άκρως απαιτητικό περιβάλλον ενός εστιατορίου εστίασης. Η πρώτη σεζόν ήταν αρκετά δυνατή, με τη δεύτερη να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στους χαρακτήρες και να μας δίνει ένα από αριστοτεχνικά φτιαγμένο κυρίως πιάτο. Μην το χάσεις απλά.

«The Bear»: Το δεύτερο πιάτο είναι ακόμα πιο απολαυστικό

Extraordinary

Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις πραγματικά όταν όλοι γύρω σου έχουν υπερδυνάμεις; Αυτό είναι το ερώτημα στην καρδιά του «Extraordinary», της νέας σειράς του Disney+. Μία άκρως μοντέρνα και με κοινωνικές ανησυχίες κωμωδία, παρά το υπερηρωϊκό της στοιχείο.

«Extraordinary»: Η κωμική υπερηρωϊκή σειρά που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν

Only Murders in the Building

Η κωμική σειρά με το εξαιρετικό τρίο των Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez μπορεί στην τρίτη σεζόν της να προσπάθησε να ανανεωθεί και να βρει τον εαυτό της μετά από δύο εξαιρετικούς κύκλους, ωστόσο ποιος μπορεί να παραπονεθεί όταν είδαμε μία φανταστική Meryl Streep. Η σειρά θα επιστρέψει με περισσότερους φόνους, ένα νέο μυστήριο και πολλά ακόμα στην τέταρτη σεζόν της και εμείς περιμένουμε πώς και πώς να μπούμε ξανά στον comfort κόσμο της!

Οι δραματικές σειρές που αξίζουν τον χρόνο σου

The Good Mothers

Η πρωτότυπη ιταλική σειρά κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης σειράς στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου είναι διαθέσιμη στο Disney+. Ακολουθεί μια πολυεπίπεδη αφήγηση και παρουσιάζει τη συγκλονιστική, αληθινή ιστορία τριών γυναικών που γεννήθηκαν στην πιο φονική και πλούσια οικογένεια της ιταλικής μαφίας και συνεργάστηκαν με μια θαρραλέα εισαγγελέα για να την καταστρέψουν εκ των έσω. Οι γυναίκες πρέπει να πολεμήσουν τις ίδιες τους τις οικογένειες για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να χτίσουν ένα νέο μέλλον για τα παιδιά τους. Μία δυνατή ιστορία που θα σε συγκινήσει και θα σε συναρπάσει.

Justified: City Primeval

Η επιστροφή στον κόσμο του «Justified» έγινε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από αυτή τη μίνι σειρά 8 επεισοδίων. Μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς η σειρά ακολουθεί μία πιο ενδοσκοπική διαδρομή στον κόσμο του Raylan Givens και ο Timothy Olyphant είναι καλύτερος από ποτέ. Ταυτόχρονα, δείχνει τον δρόμο για το μέλλον του franchise της επιτυχμένης σειράς.

The Old Man

Ένα δραματικό θρίλερ που θα σε κάνει να κολλήσεις με τον Jeff Bridges σε μία από τις πιο δυνατές ερμηνείες της καριέρας του. Ο Νταν Τσέις δραπέτευσε από τη CIA πριν από δεκαετίες και ζει κρυμμένος. Όταν ένας δολοφόνος θα προσπαθήσει να τον βγάλει από τη μέση, ο ίδιος θα καταλάβει πως για να επιβιώσει θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;