«The Bear»: Το δεύτερο πιάτο είναι ακόμα πιο απολαυστικό
Ο δεύτερος κύκλος του «The Bear» διατηρεί ακόμα αναλλοίωτο τον φρενήρη ρυθμό του και το κωμικό στοιχείο, ενώ εμβαθύνει σε θέματα βαθιά συγκινητικά και ανθρώπινα - «Σε ευχαριστούμε, σεφ»

Το περσινό καλοκαίρι έκανε πρεμιέρα στο Disney+ μία αναπάντεχη επιτυχία. Το «The Bear» του Christopher Storer ήταν το απόλυτο από στόμα σε στόμα success story το οποίο έπεισε κριτικούς και κοινό με τον φρενήρη ρυθμό του, τις γαστρονομικές απολαύσεις του, την κωμωδία στον χώρο εργασίας, αλλά και τους τρισδιάστατους χαρακτήρες. Η σειρά επιστρέφει με τον πολυαναμενόμενο, δεύτερο κύκλο επεισοδίων της στις 2 Αυγούστου, καλύτερη από ποτέ.

Η σειρά του Christopher Storer διαδραματίζεται σε ένα παραδοσιακό σαντουιτσάδικο στο Σικάγο, με κεντρικό χαρακτήρα έναν καταθλιπτικό νεαρό σεφ, τον Carmen «Carmy» Berzatto (Jeremy Allen White), ο οποίος φοράει συνέχεια ένα λευκό φανελάκι. Ο Carmy μετά από καριέρα σε μεγάλα και βραβευμένα με Michelin εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στο Σικάγο για να ηγηθεί του σαντουιτσάδικου του αδερφού του ο οποίος έχει πεθάνει, να αναμετρηθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να επουλώσει τα τραύματά του. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται με τον Carmy και το ανομοιόμορφο crew του να έχουν μετατραπεί σε ένα καλοκουρδισμένο πλήρωμα κουζίνας, την επιχείρηση «Original Beef» να έχει μπει σε σειρά και να ετοιμάζεται για μία ανανέωση τόσο του ίδιου μαγαζιού όσο και της εικόνας του.

Στον δεύτερο κύκλο του, το «The Bear» επιστρέφει για να μας μεταφέρει από τον «πόλεμο» που διαδραματίζεται σε μία κουζίνα, στο χάος του να στήσεις μία επιχείρηση εστίασης από την αρχή.

Το «The Bear» δεν έπεσε στην παγίδα του δεύτερου κύκλου

Όταν ξεκινάει μία καινούρια σειρά, οι δημιουργοί δεν μπορούν να γνωρίζουν την απήχηση που θα έχει και αν θα είναι επιτυχημένη ώστε να συνεχιστεί. Έτσι, προσπαθούν να πουν μία ιστορία η οποία να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα επεισόδια και σε αυτά να απαντούν τα βασικά ερωτηματικά, να δίνουν λύση στα κεντρικά θέματα, ενώ να αφήνουν χαραμάδες μέσα από τις οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν νέες ιστορίες σε επόμενους κύκλους. Οι χαραμάδες αυτές είναι τόσο ανεπαίσθητες που δεν χαλάνε την εμπειρία εκείνου του πρώτου κύκλου.

Και έρχεται ο δεύτερος κύκλος για να εγείρει νέες προκλήσεις για τους χαρακτήρες που συχνά δεν φτάνουν τις προσδοκίες του κοινού ή ωχριούν σε αντίθεση με τα όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο κύκλο. Από το «True Detective» μέχρι και παλαιότερες σειρές όπως το «Heroes», οι δημιουργοί χάνοντε στην προσπάθειά τους να ξαναδημιουργήσουν την επιτυχία του πρώτου κύκλου. Το «The Bear», όμως, καταφέρνει να διατηρήσει τον φρενήρη ρυθμό του και να αποφύγει κάθε «παγίδα» που έρχεται με έναν δεύτερο κύκλο, γνωρίζοντας ακριβώς αυτό που θέλει να πει.

The Bear
©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Αν ο πρώτος κύκλος της σειράς είχε να κάνει με την διαχείριση τραυματικών εμπειριών, του συμβιβασμού με την απώλεια αλλά και την εξιλέωση από τις ενοχές, ο δεύτερος κύκλος έρχεται να μιλήσει για το τι ακολουθεί και την αναζήτηση σκοπού. Ο Richard «Richie» Jerimovich (Ebon Moss-Bachrach) ρωτάει τον Carmy, σε μία σκηνή που βάζει σε πλαίσιο το κεντρικό θέμα του δεύτερου κύκλου, «Σκέφτεσαι ποτέ για το ποιος είναι ο σκοπός σου;».

Μία ερώτηση στην οποία τα νέα επεισόδια του «The Bear» επιστρέφουν πολλές φορές μέσα από διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικές οπτικές.

Αυτό μας οδηγεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ατού της σειράς, τους χαρακτήρες της!

Τρισδιάστατοι χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει γύρω μας

Το «The Bear» έχει καταφέρει να μας συστήσει χαρακτήρες που είναι ακριβώς σαν τους πραγματικούς ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και όχι κάποια ιδεώδη στα οποία θα θέλαμε να μοιάσουμε. Είναι άνθρωποι που πάσχουν να γίνουν καλύτεροι, να ανταπεξέλθουν σε ένα πιεστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και προσωπικές δυσκολίες. Η σειρά χρησιμοποιεί τη νέα πραγματικότητα μετά τη Covid-19 για να δείξει τις αλλαγές στον κόσμο της γαστρονομίας και της εστίασης σε ακόμα μία δόση πραγματικότητας.

The Bear
©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Στον πρώτο κύκλο της σειράς του Christopher Storer γνωρίσαμε τον εξαιρετικό Jeremy Allen White ως Carmy σε μία ερμηνεία που κέρδισε πληθώρα βραβείων και ανέβασε ακόμα περισσότερο την αναγνωρισιμότητα της σειράς. Στον δεύτερο κύκλο, στο επίκεντρο έρχεται και η Sydney Adamu της Ayo Edebiri. Ένας χαρακτήρας που θέλει να αποδείξει στον εαυτό της και στον πατέρα της ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Η Edebiri, στα τέσσερα πρώτα επεισόδια που ήταν διαθέσιμα για τους δημοσιογράφους, δίνει ζωή σε κάθε σκηνή που βρίσκεται και με τις εκφράσεις του προσώπου της καταφέρνει να αναδείξει ένα μεγάλο συναισθηματικό βάθος. Υπάρχει μία συζήτηση ανάμεσα στην Sydney και τον πατέρα της σε σχέση με το νέο εστιατόριο, που πρέπει να επικεντρωθείς απλά στο πρόσωπό της για να λάβεις όλα τα μηνύματα και τις βαθύτερες μεταπτώσεις του χαρακτήρα. Μία συζήτηση που πολλοί από εμάς που δεν έχουμε μία κλασική δουλειά γραφείου έχουμε κάνει.

Παράλληλα, και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που δουλεύουν στο εστιατόριο έχουν τις δικές τους ιστορίες. Συνήθως, όταν οι δημιουργοί μίας σειράς χωρίζουν τους κεντρικούς χαρακτήρες, δημιουργούνται προβλήματα με τη συνοχή της ιστορίας. Αντίθετα στον δεύτερο κύκλο του «The Bear», αυτός ο διαχωρισμός μόνο εμβαθύνει τις σχέσεις και δείχνει διαφορετικές πτυχές της έννοιας του να ανακαλύπτεις τον σκοπό σου.

The Bear
©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Η Tina (Liza Colón-Zayas) και ο Ebra (Edwin Lee Gibson) εγγράφονται σε σχολή μαγειρικής με τελείως διαφορετική αντίδραση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Η Tina, από την άρνησή της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον στον πρώτο κύκλο, γίνεται η πιο επιμελής και φιλόδοξη μαθήτρια. Σε αντίθεση, ο Ebra δυσκολεύεται με την επιστροφή του στα θρανία.

Ο 45χρονος διαζευγμένος Richie περνάει μία κρίση μέσης ηλικίας, καθώς δεν γνωρίζει τη θέση του στον κόσμο και στη νέα αυτή πραγματικότητα που φτιάχνει ο Carmy. Τουλάχιστον προσπαθεί να μην φωνάζει πλέον για όλα και του αρέσει ακόμα η «Taylor Swift, αλλά χρειαζόταν ένα διάλειμμα», όπως λέει στην κόρη του.

Ο Marcus (Lionel Boyce) πρέπει να ισορροπήσει τη δυσκολία του να έχεις μία ετοιμοθάνατη μητέρα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής. Μάλιστα, είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα από τα καλύτερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου του «The Bear», το οποίο διαδραματίζεται στην Δανία και έχει για guest έναν ανερχόμενο σταρ του κινηματογράφου.

Η Natalie «Sugar» Berzatto (Abby Elliott) έχει μεγαλύτερο ρόλο στον νέο κύκλο επεισοδίων και αναλαμβάνει να γίνει ο project manager του νέου φιλόδοξου έργου του Carmy και της Sydney.

The Bear
©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Το «The Bear» στον δεύτερο μέρος του -όπως θέλουν να το αποκαλούν οι δημιουργοί- βρίσκει ακόμα καλύτερα τον ρυθμό του και σε πολλά σημεία φαίνεται να αγγίζει την τελειότητα. Οι σεναριογράφοι ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, ενώ δείχνουν με απόλυτη φυσικότητα τα αστεία και τα πειράγματα που γίνονται μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Φαίνεται πως ο δεύτερος κύκλος είναι το binge-watch που χρειαζόμασταν μέσα στον Αύγουστο, καθώς και τα 10 επεισόδια του νέου κύκλου θα είναι διαθέσιμα την ημέρα της πρεμιέρας του.

Τώρα σας αφήνω για να πάω να καταβροχθίσω και τα υπόλοιπα 6 επεισόδια του δεύτερου κύκλου στο Disney+.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1