Κορωνοϊός: Ξαφνική έξαρση κρουσμάτων και θανάτων - «Ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος»
Κορωνοϊός: Έξαρση στα κρούσματα, τις εισαγωγές και τους θανάτους - Τι λένε οι ειδικοί

Ο κορωνοϊός φαίνεται να μη μας έχει αφήσει καθώς εντοπίζεται μία νέα έξαρση στην Ελλάδα με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για νέα αύξηση σε κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί, η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να επιβεβαιώνουν πως υπάρχει σημαντική αύξηση στη θετικότητα. Παράλληλα, επισημαίνεται πως μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα έρθει στην Ελλάδα το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στο OPEN και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η επιδημία του κορωνοϊού αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην ηπειρωτική χώρα με επίκεντρο την Αττική και ενδεχομένως τη Θεσσαλονίκη. Επομένως, αναμένεται ποσοτική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ ήδη διαπιστώνεται περίπου διπλασιασμός των θανάτων σε σχέση με το καλοκαίρι»

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. Κάθε μέρα εισάγονται περίπου 150 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν αυτός ο αριθμός φτάσει τις 400 ή τις 500 εισαγωγές θα έχουμε πίεση στα νοσοκομεία»

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται το επικαιροποιημένο εμβόλιο;

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας και αυτός στο Open, τόνισε πως

«Από τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα πρέπει να κάνουμε τεστ για να ξέρουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε κορωνοϊό και να συμπεριφερόμαστε αναλόγως»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανάχωμα που θα συγκρατήσει τη νέα έξαρση του κορωνοϊού και θα προστατεύσει συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Όπως επισημαίνει ο κ. Εξαδάκτυλος:

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο, το οποίο θα συνοδεύεται φυσικά και με τις ανάλογες οδηγίες. Μιλάμε για τους ιδιαιτέρως ευπαθείς ανθρώπους»

 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;