Ματίνα Παγώνη για στέλεχος Pirola: «Έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις - Αυτό μας φοβίζει»
Η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τους κινδύνους για την υγεία από τις ασθένειες μετά τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την παράλλαξη «Pirola».

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε σήμερα Παρασκευή (22/9) στην εκπομπή του «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφέρθηκε στους κινδύνους για την υγεία από τις ασθένειες μετά τις φονικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την παραλλαγή «Pirola».

Όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού είπε η κ. Παγώνη:

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό».

Επιπλέον, η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πιθανότητα να έρθει νέο εμβόλιο λέγοντας:

«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί δύο εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από δύο χρόνια».

«Έχουμε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς στην Θεσσαλία. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή ακόμα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, έχουν πάνω από 40 περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Έχουμε 4-5 περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Χρειάζεται προσοχή η περιοχή εκεί, το νερό, και να μην ξεχνούν οι άνθρωποι να μην ξεχνούν να φορέσουν γάντια, μάσκες και γαλότσες. Υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή», επεσήμανε η κ. Παγώνη μιλώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στη Θεσσαλία.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;