Κακοκαιρία Daniel: Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για την πλημμύρα στη βάση στο Στεφανοβίκειο
Κακοκαιρία Daniel: Η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τις πλημμύρες στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

Απαντήσεις για τα ελικόπτερα στη βάση που πλημμύρισε στο Στεφανοβίκειο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού μέσα από ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφερε το ΓΕΣ, το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Πιο αναλυτικά και όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά ελικόπτερα. Στη συνέχεια, μετακινήθηκαν τελευταία τα ελικόπτερα UH-1H, ηλικίας 60 ετών, που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα ελικόπτερα εντός αυτού είναι ασφαλή ενώ τηρείται ετοιμότητα μεταστάθμευσης και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τις ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
61 - 42
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;