«Star Wars: Ahsoka»: Ένας πλήρης οδηγός για όλα αυτά που πρέπει να δεις πριν ξεκινήσεις τη νέα σειρά
Τα επεισόδια - κλειδιά προηγούμενων σειρών του franchise για να μπορέσεις να ξεκινήσεις (και να καταλάβεις) ότι γίνεται στο «Star Wars: Ahsoka».

Ο κόσμος του «Star Wars» με όλες τις ταινίες, τις τηλεοπτικές και streaming σειρές, τα βιβλία και τα κόμικς φαίνεται χαώδης ακόμα και για τους πιο φανατικούς. Για τους απλούς θεατές είναι ακόμα πιο τρομακτικό το όλο εγχείρημα να μάθεις κάθε γωνιά αυτού του γαλαξία και αυτό φαίνεται όταν αναφέρουμε το «Star Wars: Ahsoka», τη νέα σειρά που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+.

Αν έχεις δει μόνο τις κινηματογραφικές ταινίες του «Star Wars», τότε δε γνωρίζεις ποια είναι η Ahsoka Tano. Την πρώην Jedi που ήταν το padawan (μαθητευόμενη) του Anakin Skywalker κατά τη διάρκεια του «Clone Wars». Του γνωστού πολέμου που είδαμε σε animated τηλεοπτική σειρά (και μία από τις καλύτερες σειρές του franchise) και διαδραματίστηκε μετά τα γεγονότα του «Star Wars: Episode II – Attack of the Clones» και πριν το «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith»

Η Ahsoka παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ταινία μεγάλου μήκους «Clone Wars» το 2008, η οποία αποτελεί και κάτι σαν το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων που αποτελείται από 133 επεισόδια. Η σειρά προβλήθηκε για μία πενταετία στο Cartoon Network ξεκινώντας το 2008, ενώ ακολούθησε μια έκτη σεζόν στο Netflix το 2014 και μια τελευταία σεζόν στο Disney+ στο 2020. Ο χαρακτήρας έχει, επίσης, εμφανιστεί στις σειρές του Disney+ «Tales of the Jedi» και «Star Wars: Rebels» και ενθουσίασε τους φανς με το live-action ντεμπούτο της στη δεύτερη σεζόν του «The Mandalorian», όπου την υποδύεται η Rosario Dawson.

Αν θέλεις, λοιπόν, να ξεκινήσεις τη νέα σειρά του Disney+ «Star Wars: Ahsoka» και να την καταλάβεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο, έχεις μία μικρή “δουλειά για το σπίτι” μπροστά σου. Για να μην αναγκαστείς να δεις όλα τα επεισόδια των σειρών που εμφανίζεται ο χαρακτήρας, σου φτιάξαμε μία λίστα με εκείνα που θα σε κάνουν να την καταλάβεις και να δεις που βρίσκεται όταν τη συναντάμε στην αρχή της δικής της σειράς.

Star Wars: The Clone Wars – Ταινία

Η ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία Dave Filoni και σενάριο των Henry Gilroy, Steven Melching και Scott Murphy, ξεκίνησε ως διάφορα ξεχωριστά επεισόδια της σειράς. Ωστόσο, ο George Lucas αποφάσισε να τα συνδυάσει σε μια κινηματογραφική ταινία για να ξεκινήσει με… κρότο τη νέα σειρά. Η πλοκή ακολουθεί τον Anakin που γνωρίζει την Ahsoka, τη νεοδιορισθείσα μαθητευόμενη του, καθώς κυνηγούν τον απαχθέντα γιο του Jabba the Hutt. Ο Anakin είναι απρόθυμος να αναλάβει κάποιον μαθητευόμενο, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Επίσης, μαθαίνουμε πως παίρνουν τα ψευδώνυμά τους: Skyguy και Snips.

Tales of the Jedi – Επεισόδια 1 & 6

Η πρώτη σεζόν της σειράς ανθολογίας κινουμένων σχεδίων «Tales Of The Jedi», που κυκλοφόρησε το 2022 έχει μόλις έξι επεισόδια. Τα μισά από τα οποία επικεντρώνονται στην Ahsoka Tano και το καθένα μας δείχνει μια νέα πτυχή του χαρακτήρα.

Στο πρώτο επεισόδιο “Live and Death”, γνωρίζουμε την Ahsoka ως νεογέννητο και μετά την βλέπουμε ξανά ως νήπιο, όπου δείχνει σημάδια ότι έχει το Force μέσα της, καθώς τιθασεύει έναν τέρας που είναι έτοιμο να της επιτεθεί. Αφού οι χωρικοί συνειδητοποιούν τι έχει κάνει, ο αρχηγός του χωριού σημειώνει ότι η Ahsoka είναι Jedi.

Στο 6ο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο “Resolve”, η Ashoka ζει μια ήσυχη ζωή σε έναν αγροτικό πλανήτη ακολουθώντας το Order 66. Όμως, το μυστικό της αποκαλύπτεται όταν σώζει έναν από τους χωρικούς, του οποίου ο αδερφός αποφασίζει να την αναφέρει στην Αυτοκρατορία. Ένας Inquisitor έρχεται να την βρει και να την σκοτώσει (η δουλειά των Inquisitors είναι να κυνηγούν κάθε επιζώντα Jedi και είτε να τους σκοτώνουν είτε να τους στρατολογούν για να υπηρετήσουν στις τάξεις τους) και καίει το χωριό. H Ahsoka τον σκοτώνει. Αλλά το περιστατικό έχει πυροδοτήσει κάτι στην ίδια, η οποία καλεί τον Bail Organa και του λέει ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην εξέγερση στον αγώνα ενάντια στην Αυτοκρατορία.

Star Wars: The Clone Wars – Σειρά

Σεζόν 3 Επεισόδιο 6 – The Academy

Star Wars: Ahsoka

Το επεισόδιο βρίσκει την Ahsoka να διδάσκει μια ομάδα μαθητών Mandalorian, αποκαλύπτοντας σκοτεινά μυστικά. Όταν θέλουν να επιτεθούν, η ίδια αναλαμβάνει τα ηνία και λάμπει ως αρχηγός των Jedi. Η καθοδήγησή της και η εκπαίδευση που έχει κάνει στους άλλους Jedi, βοηθούν στο να αποτραπούν τα σχέδια του κακού του επεισοδίου.

Έχοντας υπόψιν πως η παρορμητικότητα της κάποτε, είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν αρκετοί κλώνοι, το επεισόδιο δείχνει την ωριμότητα του χαρακτήρα και αποτελεί μία μικρή γεύση του χαρακτήρα που βλέπουμε αργότερα στο «Star Wars: Rebels», όπου ενεργεί ως μέντορας του Ezra Bridger και της παρέας του.

Σεζόν 5, Επεισόδιο 20 – The Wrong Jedi

Star Wars: Ahsoka

Μέχρι το τέλος της δεύτερης σεζόν του «Star Wars: The Clone Wars», η Ahsoka είχε δει και έχει μάθει πολλά. Μακριά από τη θρασύδειλη, 14χρονη με υπερβολική αυτοπεποίθηση που παρουσιάζεται στη σειρά ως η νέα padawan του Anakin, εξελίσσεται σε μια υπομονετική και στοχαστική ηγέτη με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον ως ιππότης Jedi . Όλα αυτά αλλάζουν, όμως, σε αυτό το επεισόδιο.

Το επεισόδιο ξεκινά με την κράτηση της, καθώς κατηγορείται ψευδώς για τον βομβαρδισμό ενός ναού των Jedi, που έγινε λίγα επεισόδια πριν. Η Ahsoka επικαλείται να υπερασπιστεί την αθωότητά της ενώπιον του Συμβουλίου των Jedi, αλλά την διώχνουν και την παραδίδουν στη Δημοκρατία για το δικαστήριό της.

Πριν κριθεί ένοχη, ο Anakin εμφανίζεται με τον Barriss Offee, τον πρώην φίλο και συνάδελφο της Ahsoka, ο οποίος ομολογεί ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος. Υπό το πρίσμα αυτής της αποκάλυψης, το Συμβούλιο των Jedi καλωσορίζει την Ahsoka πίσω, αλλά η ίδια τους έχει βαρεθεί και τους απορρίπτει, αφήνοντας πίσω τον Anakin.

Αυτή η απόρριψη του τρόπου που ακολουθούν οι Jedi, γίνεται μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές στη ζωή της.

Σεζόν 7 – Επεισόδια 11 και 12

Star Wars: Ahsoka

Τα συνταρακτικά τελευταία επεισόδια του «Star Wars: The Clone Wars» είναι από αυτά που πρέπει να δεις σίγουρα. Τα γεγονότα διαδραματίζονται ταυτόχρονα με τα όσα γίνονται στο «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith», συμπεριλαμβανομένης της στιγμής που ο Palpatin εκτελεί το Order 66, δηλαδή την οδηγία προς τους κλώνους να σκοτώσουν όλους τους Jedi.

Η Ahsoka και ο κλώνος Rex πρέπει να ξεφύγουν από ένα διαστημόπλοιο όπου οι κλώνοι στρατιώτες προσπαθούν να τους σκοτώσουν. Τα καταφέρνουν, αλλά το διαστημόπλοιο συντρίβεται σε ένα φεγγάρι. Σε ένα επώδυνο φινάλε, χρόνια αργότερα, ο Darth Vader βρίσκει το διαστημόπλοιο και το φωτόσπαθο της Ahsoka, τα οποία ανάβει, θεωρώντας την πιθανώς νεκρή, προτού γυρίσει και φύγει.

Star Wars: Rebels

Σεζόν 1 – Επεισόδιο 15 “Fire Across The Galaxy”

Η νέα σειρά μπορεί να φέρει τίτλο «Star Wars: Ahsoka», αλλά γνωρίζουμε πως θα είναι γεμάτη με πολλούς από τους χαρακτήρες του «Star Wars: Rebels»και μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει ως ένα φινάλε της σειράς αυτής.

Στο επεισόδιο αυτό, η Ahsoka συναντά το πλήρωμα του Ghost για πρώτη φορά και αποκαλύπτει ότι είναι η κατάσκοπος των επαναστατών που είναι γνωστή ως Fulcrum. (Πολλοί θαυμαστές είχαν ήδη μαντέψει την ταυτότητα της Fulcrum μέχρι αυτό το σημείο) Η εμφάνιση της Ahsoka σε αυτό το επεισόδιο είναι σύντομη και συμβαίνει προς το τέλος του, αλλά αποτελεί μία καλή εισαγωγή στους Ezra Bridger, Kanan Jarrus, Hera Syndulla, Zeb Orrelios, Sabine Wren και το droid τους Chopper.

Τους χαρακτήρες αυτούς θα τους δούμε ξανά στη νέα σειρά του Disney+.

Σεζόν 2 – Επεισόδιο 18 “Shroud of Darkness”

Star Wars: Ahsoka

Για μία πλήρη κατανόηση του τι συμβαίνει με τους Jedi την περίοδο αυτή, το επεισόδιο αποτελεί must-watch. Παράλληλα, βοηθάει στο να κατανοήσουμε πλήρως τη σχέση της Ahsoka με τον Anakin.

Η Ahsoka μιλάει για τον παλιό της Master, τον Anakin Skywalker, στον Ezra Bridger και μοιράζεται μαζί τους τις αναμνήσεις της από τους θρυλικούς Jedi. Το επεισόδιο γίνεται ακόμη πιο συγκινητικό από το γεγονός ότι, σε αυτό το σημείο, η Ahsoka έχει την εντύπωση ότι ο πρώην δάσκαλός της έχει γίνει ο απαίσιος Sith, Darth Vader.

Η ίδια έρχεται αντιμέτωπη, επίσης, με ένα όραμα που δείχνει τον Anakin σε έναν ναό Jedi. Μέσα από αυτό αποκαλύπτεται και το μέρος της ενοχής της που φέρει για το μέλλον του Δασκάλου της.

Σεζόν 2 – Επεισόδια 21 και 22 “Twilight of the Apprentice”

Άλλο ένα two-parter καθώς πρέπει να παρακολουθήσεις και τα δύο επεισόδια για να καταλάβεις την πλήρη ιστορία. Άσε που μαζί διαρκούν 48 λεπτά, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη σπατάλη χρόνου.

Τα γεγονότα των δύο αυτών επεισοδίων λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη Μαλάχορ, όπου βρίσκεται ένας ναός των Sith που κάποτε ήταν απαγορευμένος στους Jedi. Είναι εδώ όπου ο Ezra αντιμετωπίζει τον πειρασμό του Darth Maul να ενδώσει στη σκοτεινή πλευρά και η Ahsoka τελικά αντιμετωπίζει τον έκπτωτο αφέντη της στην ενσάρκωσή του ως Darth Vader. Η επική και συναισθηματική μάχη με τα φωτόσπαθα μεταξύ των δύο πρώην καλύτερων φίλων και συμμάχων είναι μία που έχει μείνει στην ιστορία των «Star Wars».

Σεζόν 4 – Επεισόδιο 13 “A World Between Worlds”

Star Wars: Ahsoka

Μπορεί να υπάρχουν μερικά στοιχεία σε αυτό το επεισόδιο για το μυστήριο το οποίο θα κληθεί να λύσει το «Star Wars: Ahsoka»!

Σε αυτό το επεισόδιο, αποκαλύπτεται τελικά το πώς η Ahsoka επέζησε από την αναμέτρησή της με τον Darth Vader στο φινάλε της 2ης σεζόν του «Star Wars: Rebels». Μαθαίνουμε για ένα μυστηριώδες επίπεδο ύπαρξης στο Force, πέρα από τον χρόνο ή το χώρο, που ανοίγει δυνατότητες ταξιδιού στο χρόνο. Από εκεί προέρχεται και ο τίτλος του επεισοδίου. Ο Ezra τραβάει την Ahsoka στην ασφάλεια μέσα από μια πύλη σε αυτή την παράξενη διάσταση.

Σεζόν 4 – Επεισόδια 15 “Family Reunion – And Farewell”

Star Wars: Ahsoka

Στο φινάλε της σειράς του «Star Wars: Rebels», το πλήρωμα του Ghost (πλέον γνωστοί ως Spectres) ξεκίνησε να απελευθερώσει τον πλανήτη Lothal από την Αυτοκρατορία μια για πάντα. Ο Μεγάλος Ναύαρχος Thrawn (ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του επίσης στο «Star Wars: Ahsoka») απειλεί να καταστρέψει την Πρωτεύουσα του πλανήτη, εκτός εάν ο Ezra του παραδοθεί.

Χωρίς άλλη επιλογή, ο Ezra πετάει στο πλοίο του Thrawn και παραδίδεται. Στη Χίμαιρα, ο Thrawn αφήνει τον Ezra μόνο του με μια ολογραφική μετάδοση από τον Αυτοκράτορα Palpatin, ο οποίος προσπαθεί να τον δελεάσει με μια πρόταση να αλλάξει το παρελθόν, ώστε οι γονείς του να μην πεθάνουν ποτέ. Ο Ezra αντιστέκεται και χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να καταστρέψει τα τελευταία απομεινάρια του Ναού των Jedi που χρησιμεύει ως πύλη του Αυτοκράτορα. Προσπαθεί, επίσης, να χρησιμοποιήσει ένα purrgil (ιπτάμενα, πλάσματα με πλοκάμια που έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν στο υπερδιάστημα).

Να σου θυμίσω ότι Grogu εντόπισε μερικά από αυτά τα πλάσματα στην πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του «The Mandalorian»!

Τα purrgil περικυκλώνουν το πλοίο και εξαφανίζονται στο υπερδιάστημα, παίρνοντας μαζί τους και τον Ezra και τον Thrawn και αφήνοντας τους φανς του «Star Wars: Rebels» σε ένα cliffhanger, το οποίο αναμένεται να επιλυθεί στο «Star Wars: Ahsoka».

The Mandalorian – Σεζόν 2, Επεισόδιο 5 “Chapter 13: The Jedi”

Star Wars: Ahsoka

Η Rosario Dawson κάνει το ντεμπούτο της σε ως Ahsoka σε αυτό το επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του «The Mandalorian». Αφού ο Bo-Katan αναθέτει στον Mando να αναζητήσει την πρώην Jedi για να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να βρει τους Jedi και πιθανώς ένα μόνιμο σπίτι για το The Child (aka Baby Yoda ή Grogu). Την παρακολουθεί στον πλανήτη Calodan, όπου συμμετέχει σε μια συνεχιζόμενη μάχη ενάντια στον αυτοκρατορικό δικαστή Morgan Elsbeth σε μια προσπάθεια να μάθει πού βρίσκεται ο Thrawn. Ο Mando βοηθά την Ahsoka να νικήσει την Elsbeth και σε αντάλλαγμα αυτή του αποκαλύπτει το όνομα του Grogu και του δείχνει την κατεύθυνση για έναν κατεστραμμένο ναό των Jedi, ενώ τον αφήνει να κρατήσει το δόρυ beskar της Elsbeth.

Να σημειώσουμε πως η Diana Lee Inosanto έχει επιβεβαιωθεί ότι θα επιστρέψει ως Elsbeth στο «Star Wars: Ahsoka», αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα.

The Book Of Boba Fett – Επεισόδιο 6 “Chapter 6: From The Desert Comes A Stranger”

Το τελευταίο επεισόδιο της λίστας μας θα το βρεις στη σειρά «The Book of Boba Fett», κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου επικεντρωνόμαστε στην ιστορία του Din Djarin. Όταν ο Mando πηγαίνει να επισκεφθεί τον Grogu στο νέο ναό των Jedi όπου τον εκπαιδεύει ο Luke Skywalker, τον αναχαιτίζει η Ahsoka. Τον πείθει ότι η παρουσία του θα μπορούσε να διαταράξει την προπόνηση του Grogu και εκείνος φεύγει χωρίς να τον συναντήσει, αλλά της δίνει ένα δώρο για να το μεταδώσει στον θετό γιο του: ένα πουκάμισο μπεσκάρ φτιαγμένο από το ίδιο δόρυ που του έδωσε κάποτε.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που τη βλέπουμε μέχρι την έναρξη της επερχόμενης σειράς «Star Wars: Ahsoka».

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;