«Ευτυχία»: Διαθέσιμη στο Netflix η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία
Διαθέσιμη στο Netflix η πολυβραβευμένη ταινία «Ευτυχία» που αφηγείται τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία «Ευτυχία» που αφηγείται την ιστορία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σάρωσε στα βραβεία Ίρις (τα ελληνικά Όσκαρ) είναι διαθέσιμη μέσα από την streaming πλατφόρμα του Netflix.

Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έγινε σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φρατζή με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο. Η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις από τις συνολικά 13 υποψηφιότητές της και κόβοντας ρεκόρ εισιτηρίων. Μάλιστα, η ταινία από χθες, Τρίτη 15 Αυγούστου, έχει επιστρέψει στις οθόνες, καθώς είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix.

Η ιστορία της ταινίας του 2019, «Ευτυχία», αφηγείται την πορεία της Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, από το Αϊδίνι στην Ελλάδα, από την ξενιτιά, την απόφασή της να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη την ήθελε ως και τον θάνατό της.

Στη σύνοψή της η ταινία αναφέρει:

«Η Ευτυχία γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο» 

Το σενάριο είναι της Κατερίνας Μπέη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου. Στην ταινία ακούγονται μερικά από τις σπουδαιότερες επιτυχίες. Μεταξύ αυτών τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;