Εννέα ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα
Μερικές ταινίες με φόντο το ελληνικό τοπίο.

Η Ελλάδα αποτελούσε πάντα ένα πανέμορφο μέρος για διακοπές και όχι μόνο. Ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό, το χαλαρό vibe και οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά μετέτρεπαν την χώρα μας σε πόλο έλξης τουριστών. Ωστόσο, εκτός από τουρίστες οι ομορφιές της χώρας μας έχουν προσελκύσει και αρκετές διεθνείς παραγωγές ταινιών, οι οποίες χρησιμοποίησαν διαφορετικά ειδυλλιακά τοπία σε διάφορες περιοχές της χώρας για να στήσουν τα σκηνικά τους και να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματά τους.

Μάλιστα, μερικές ταινίες γυρίστηκαν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, ενώ μερικές έχουν κάνει μέρος των γυρισμάτων τους στην Ελλάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως όλες οι ταινίες που ακολουθούν έχουν το ελληνικό στοιχείο στα γυρίσματά τους.

Πάμε να τι δούμε;

1. Mamma mia

Υπόθεση: Την παραμονή του γάμου της, μια νύφη, η Σόφι αποφασίζει να μάθει με οποιονδήποτε τρόπο ποιος είναι ο πατέρας της. Όταν πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της, το μυστήριο αρχίζει να ξεδιαλύνεται και αρχίζει να φαίνεται σταδιακά η ταυτότητα του πατέρα της. Την εποχή που έγινε η σύλληψή της υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της μητέρας της, οι οποίοι είναι και οι τρεις πιθανοί μπαμπάδες της. Έτσι, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άντρες , φτάνουν στο ειδυλλιακό ελληνικό νησί,  όντως καλεσμένοι στον γάμο της Σοφία. Με αυτό τον τρόπο το ερωτικό παρελθόν της μητέρας της νύφης, αναβιώνει, ενώ η Σοφί προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος είναι τελικά ο πατέρας της.

Πού γυρίστηκε; Το διάσημο «Mamma mia» με πρωταγωνίστριες τη Meryl Streep και την Amanda Seyfried στους ρόλους της μητέρας και της κόρης αντίστοιχα έχει «άρωμα» Σποράδων. Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, αλλά και τη Νταμούχαρη Πηλίου με την πλειονότητα των γυρισμάτων να γίνονται στη Σκόπελο. Μερικά από τα μέρη που βλέπουμε στην ταινία είναι το Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου, η χώρα της Σκοπέλου και ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί της Σκοπέλου, όπου γίνεται ο περιβόητος γάμος.


2. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Υπόθεση:  Ο παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ πηγαίνει στην Ελλάδα για να ξεσκεπάσει ένα μυστήριο που αφορά έναν δισεκατομμυριούχο και την ετερόκλητη ομάδα φίλων του.

Πού γυρίστηκε; Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα του «Knives Out» και τα γυρίσματα του αυτόνομου sequel ξεκίνησαν στο νησί των Σπετσών. Φυσικά, δεν πραγματοποιήθηκαν όλα τα γυρίσματα στην Ελλάδα, αλλά το καλοκαίρι toy 2021 το εμβληματικό καστ των ηθοποιών που αποτελείται μεταξύ άλλων από τους Ντάνιελ Κρεγκ, Έντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Χάντσον και Ντέιβ Μπαουτίστα. Μεταξύ άλλων είδαμε το πασίγνωστο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, την πλατεία Ποσειδωνίου. Επίσης, μέρος των γυρισμάτων έγιναν και στην Ερμιονίδα και το Πόρτο Χέλι.

3. Χαμένη Κόρη

Υπόθεση: Οι διακοπές μιας γυναίκας σε μια παραλία παίρνουν μία πιο σκοτεινή τροπή, όταν παθαίνει εμμονή με μία νεαρή μητέρα. Παράλληλα, η εμμονή της την οδηγεί αναπόφευκτα στην αντιμετώπιση δικών της μυστικών από το παρελθόν.

Πού γυρίστηκε; Η «Χαμένη Κόρη» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Έλενα Φερράντε, το οποίο μάλιστα κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στις Σπέτσες το 2020 εν μέσω πανδημίας. Η περιβόητη παραλία που βλέπουμε σε πρώτο πλάνο στο τρειλερ είναι η παραλία Ζωγεριά. Ουσιαστικά, η παραλία της Ζωγεριάς βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο που με τη σειρά του χωρίζεται σε δύο μικρότερους κόλπους και άρα παραλίες με τη μία να είναι πιο ήσυχη και ανοργάνωτη, ενώ η άλλη είναι οργανωμένη και το καλοκαίρι λειτουργεί και μία ταβέρνα. Σε μία από τις δύο αυτές παραλίες γυρίστηκε μεγάλο και σημαντικό μέρος της ταινίας.

4. Monday

Υπόθεση: To Monday αφηγείται την ιστορία του Mickey και της Chloe, δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Chloe πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.

Πού γυρίστηκε;  Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι βλέπουμε τον Σεμπάστιαν Σταν και τη Ντενίζ Γκαφ, ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα έκατσε ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. Στην ταινία βλέπουμε το ζευγάρι στην χριστουγεννιάτικη (και όχι μόνο) Αθήνα, ενώ μερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και στην Πάρο και την Αντίπαρο.

5. The Enforcer

Υπόθεση: Ένας από τους top εκτελεστές στο Μαϊάμι, ανακαλύπτει πως η «φαμ φατάλ» αφεντικίνα του εμπλέκεται σε κύκλωμα cybersex trafficking. Αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα για να σώσει ένα νεαρό κορίτσι που έχει πέσει στα δίκτυα της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία δούλευε και ο ίδιος μέχρι τότε.

Πού γυρίστηκε; Το 2021 ήταν η χρονιά που πολλοί ξένοι celebrities επισκέφτηκαν την χώρα μας για να γυρίσουν κάποια ταινία. Ένας από αυτούς είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινία «The Enforcer», η οποία αν και υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στο Μαϊάμι, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα για τις ανάγκες των γυρισμάτων έγιναν και οι κατάλληλες αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει… Μαϊάμι!

6. Rise

Υπόθεση: Η ταινία είναι η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και παρουσιάζει τα παιδικά χρόνια των Γιάννη, Θανάση, Αλέξανδρου και Κώστα στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ συνεχίζει με την ενηλικίωση τους φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA από τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο με τους Bucks.

Πού γυρίστηκε; Το «Rise» γυρίστηκε στην Αθήνα και έγινε η πρώτη ταινία του Disney+ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη. Γυρίσματα έγιναν στα Σεπόλια και συγκεκριμένα στη γειτονιά που μεγάλωσε ο «Greek Freak», όπου μάλιστα για τρεις ημέρες το γηπεδάκι μπάσκετ, Τρίτωνα Σεπολίων, χρησιμοποιήθηκε ως το κινηματογραφικό πλατό της ταινίας. Εκτός όμως από τα Σεπόλια τα γυρίσματα έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας όπως η Κυψέλη.

7. Crimes of the Future

Υπόθεση: Καθώς τα ανθρώπινα είδη προσαρμόζονται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα υποβάλλεται σε νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Ο Saul ένας διάσημος performer, μαζί με την παρτενέρ του Caprice, προβάλλει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant garde παραστάσεις. Η Timlin μια αστυνομική ερευνήτρια, παρακολουθεί εμμονικά τις κινήσεις τους όταν μια μυστηριώδης ομάδα αποκαλύπτεται.

Πού γυρίστηκε; Το δυστοπικό φιλμ του David Cronenberg γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, αλλά δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.


8. Το Τρίγωνο της Θλίψης

Υπόθεση:   Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Πού γυρίστηκε;  Το «Τρίγωνο της Θλίψης» γυρίστηκε στην παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια, ενώ μερικές πρόσθετες σκηνές γυρίστηκαν και στο Κατάκολο. Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «θριάμβευσε» στις Κάννες, όπου κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

9. Before Midnight

Υπόθεση:   Ο Jesse και η Celine ζουν στο Παρίσι μαζί με τις δίδυμες κόρες τους. Ο Jesse επίσης προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση του με τον γιο του Hank που ζει στο Σικάγο με τη πρώην γυναίκα του. Ο γιος, ο πατέρας και η «μητριά» Celine, θα περάσουν ένα καλοκαίρι σε κάποιο ελληνικό νησί.

Πού γυρίστηκε; Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο στο love story του Jesse και της Celine γράφτηκε στη μαγευτική Μεσσηνία. Πολλές σκηνές γυρίστηκαν στο Καρδαμύλι, ενώ στην πρώτη σκηνή βλέπουμε τον Jesse και την Celine στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Παράλληλα, κάποια γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Πύλο και τη γραφική Μεθώνη.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;