Βραζιλία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε νέα αιματηρή αστυνομική έφοδο σε φαβέλες
Η επιχείρηση έχει στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων

Μια ακόμη αιματηρή αστυνομική έφοδος κατεγράφη σήμερα στη Βραζιλία, με τουλάχιστον εννέα ανθρώπους να σκοτώνονται κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά εμπόρων διακίνησης ναρκωτικών σε φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέφεραν οι αρχές.

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί σε άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες στη χώρα, με 14 θύματα στην Πολιτεία Σάο Πάολο (νοτιοανατολικά) και 19 στην Πολιτεία Μπαΐα (βορειοανατολικά).

Στο Ρίο, ανταλλαγές πυροβολισμών ξέσπασαν τα ξημερώματα, στο συγκρότημα Πένια, μια ομάδα από φαβέλες που βρίσκεται βόρεια της πόλης.

Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, «έχει στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων, μετά από πληροφορία που έλαβαν οι αρχές ότι στην περιοχή πραγματοποιείται σύσκεψη αρχηγών αυτών των οργανώσεων», τόνισε η στρατιωτική αστυνομία στη Βραζιλία.

«Στο σημείο, ομάδες (αστυνομίας) δέχθηκαν επίθεση από άτομα οπλισμένα με πυροβόλα όπλα» και η ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα εννέα νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων δύο ύποπτων αρχηγών συμμοριών. Άλλοι δύο «ύποπτοι» τραυματίστηκαν.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε «σταθερή» κατάσταση. Από την επιχείρηση κατασχέθηκαν επτά τυφέκια εφόδου, χειροβομβίδες και πυρομαχικά. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, τα σχολεία στην περιοχή, στην Βραζιλία, παρέμειναν κλειστά.

Πέρυσι, μια αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Κρουζέιρο, μια από τις φαβέλες του συγκροτήματος Πένια, είχε αποτέλεσμα 25 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
4'
26 - 41
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
4'
33 - 24
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;