Επιχείρηση «Aπαγορευμένο φρούτο»: Καρτέλ από Βραζιλία θα πλημμύριζε με κοκαΐνη την Ευρώπη
Η εξάρθρωση του δικτύου ξεκίνησε όταν τον Ιούνιο του 2022 κατασχέθηκαν 800 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένα μούρα acai

Μια διεθνής επιχείρηση με την υποστήριξη της Εuropol οδήγησε στην εξάρθρωση ενός καρτέλ από τη Βραζιλία που θα κατέκλυζε την Ευρώπη με κοκαΐνη.

Στις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στην Ισπανία και την Πορτογαλία με αποτέλεσμα να γίνουν 24 συλλήψεις, να κατασχεθούν πάνω από 73 κιλά μεθαμφεταμίνης, 5 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 116.000 ευρώ σε μετρητά. Eπτά μέλη της ίδιας συμμορίας είχαν συλληφθεί νωρίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βραζιλία.

Το καρτέλ είχε άμεση επαφή με παραγωγούς κοκαΐνης στη Βραζιλία και άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής και ήταν υπεύθυνο για την προετοιμασία και τη μεταφορά, διά θαλάσσης, σε μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Η εξάρθρωση του δικτύου ξεκίνησε όταν τον Ιούνιο του 2022 κατασχέθηκαν 800 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένα μούρα acai που προέρχονταν από τη Βραζιλία, στο λιμάνι Sines της Πορτογαλίας.

Οι δεσμοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με τη Λατινική Αμερική, από όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης που διακινείται σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν μετατρέψει τη χώρα της Ιβηρικής σε μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;