ΗΠΑ: Βρέθηκε κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο - Η μυστική υπηρεσία ερευνά το περιστατικό
Η ανακάλυψη προκάλεσε αυξημένο συναγερμό ασφαλείας και μια μικρής διάρκειας εκκένωση του Λευκού Οίκου.

Η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνά ένα περιστατικό όταν το βράδυ της Κυριακής (2/7) μέσα στον Λευκό Οίκο βρέθηκε κοκαΐνη.

Ο εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας, Άντονι Τζουλιέμι, δήλωσε ότι η ουσία, που αναφέρθηκε ως κοκαϊνη, υποβάλλεται σε περαιτέρω δοκιμές και ότι οι αρχές εξετάζουν πώς μπήκε στον Λευκό Οίκο. Είπε ακόμη ότι άμεσα διαπιστώθηκε πως η ουσία δεν αποτελεί απειλή.

Η ανακάλυψη προκάλεσε αυξημένο συναγερμό ασφαλείας και μια μικρής διάρκειας εκκένωση του Λευκού Οίκου, δήλωσε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο εκείνη τη στιγμή και επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα για την αιτία και τον τρόπο της εισόδου της ουσίας στον Λευκό Οίκο.

Ο Άντονι Τζουλιέμι αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα σε ποιο σημείο στον Λευκό Οίκο βρέθηκε η ουσία ή πώς ήταν συσκευασμένη. Είπε απλώς ότι βρέθηκε από μέλη του ένστολου τμήματος της μυστικής υπηρεσίας που πραγματοποιούσαν συνήθεις περιπολίες στο κτίριο.

Στις 8:49, ένας ειδικός της ομάδας επικίνδυνων υλικών του τμήματος της Ουάσινγκτον μετέδωσε μέσω ασυρμάτου τα αποτελέσματα του τεστ: «Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που λέει υδροχλωρική κοκαΐνη». Το σύντομο μήνυμα καταγράφηκε σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται openmhz.com, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να ακούνε ζωντανές και αρχειοθετημένες ραδιοφωνικές εκπομπές από αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες. Ένας αξιωματούχος περιέγραψε την ποσότητα της ουσίας ως μικρή.

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;