Ιράν: Διήμερη αργία λόγω «πρωτοφανούς» καύσωνα στη χώρα
Πολλές ιρανικές πόλεις και κωμοπόλεις κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου τις τελευταίες ημέρες.

Κλειστά για δύο ημέρες- Τετάρτη και Πέμπτη – είναι κυβερνητικά γραφεία, τράπεζες και σχολεία, στο Ιράν εξαιτίας του καύσωνα, λίγο αφότου το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων θερμικής εξάντλησης.

«Για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών λόγω της άνευ προηγουμένου ζέστης αυτών των ημερών, κηρύσσεται αργία την Τετάρτη και την Πέμπτη σε όλη τη χώρα έγινε δεκτή από το υπουργικό συμβούλιο», ανακοίνωσε ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Μπαχαντορί Τζαχρομί μέσω της πλατφόρμας X.

Πολλές ιρανικές πόλεις και κωμοπόλεις κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πλούσια σε πετρέλαιο νοτιοδυτική πόλη Αχβάζ έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη.

Προ ημερών μάλιστα καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ δυσφορίας, που υπολογίζεται σε 152 βαθμούς της ειδικής κλίμακας η οποία λαμβάνει υπόψιν της τον αντίκτυπο της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον ανθρώπινο οργανισμό (heat index) και καταγράφηκε σε αεροδρόμιο του Ιράν, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα, η ξηρασία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για το Ιράν για πολλά χρόνια, ωστόσο επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας. Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Οργανισμό του Ιράν περίπου το 97% της χώρας αντιμετωπίζει πλέον θέμα με το νερό.

Mε πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;