Κίνα: Τα smartphones των ανηλίκων δεν θα έχουν πρόσβαση στο internet μετά τις 10 το βράδυ
Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Οι κάτω των 18 ετών στην Κίνα δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο internet μέσω των smartphones ενώ και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας επίσης θα περιοριστεί, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά του εθισμού που παρουσιάστηκε σήμερα.

Βάσει των επερχόμενων περιορισμών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.

Θα τεθεί, επίσης, σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο internet μέσω των smartphones: οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Οι γονείς θα μπορούν πάντως να τους απενεργοποιούν, αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους», έπειτα και από άλλα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια για «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο internet».

Η σημερινή ανακοίνωση οδήγησε σε πτώση  τις μετοχές κινεζικών επιχειρήσεων του ιντερνετικού τομέα.

Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Tencent (βιντεοπαιγνίδια, πλατφόρμες μηνυμάτων και διαδικτυακών πληρωμών) έχασε σχεδόν 3% και η μετοχή της Baidu (μηχανή αναζήτησης, τεχνητή νοημοσύνη) έχασε 3,75%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;