Παλμ Μπιτς: Ρεκόρ με τις περισσότερες φωλιές για θαλάσσιες χελώνες - Πάνω από 21.000
«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σπάμε αυτό το ρεκόρ όλων των εποχών»

Η κομητεία του Παλμ Μπιτς έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ για τον αριθμό με τις περισσότερες φωλιές για θαλάσσιες χελώνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας και μόνο περιόδου στην παραλία Τζούνο.

Μέχρι την Κυριακή, η παραλία Τζούνο μήκους 9,5 μιλίων μετρούσε ήδη 21.872 φωλιές θαλάσσιας χελώνας κυρίως καρέτα καρέτα, σε σύγκριση με ένα σύνολο 18.132 στο τέλος της σεζόν τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που σπάμε αυτό το ρεκόρ όλων των εποχών», δήλωσε ο δρ. Justin Perrault, αντιπρόεδρος έρευνας στο Loggerhead Marinelife Center.

Η συντριπτική πλειονότητα, περίπου 15.000 από τις φωλιές, ανήκουν στο είδος καρέτα καρέτα, αλλά εκεί φωλιάζουν και άλλα είδη θαλάσσιας χελώνας. Όλα αυτά τα είδη θεωρούνται ευάλωτα ή απειλούμενα.

 

«Οι προσπάθειες διατήρησης των ωκεανών που γίνονται εδώ και δεκαετίες επιτέλους καρποφορούν και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αυτά τα ζώα και τα οικοσυστήματα τους», είπε. Ευτυχώς, δεν είναι μόνο η Φλόριντα όμως που έχει πολλές χελώνες. Στις παραλίες της κομητείας Baldwin στην Αλαμπάμα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι ήδη σε σε δυναμική τροχιά.

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένες πολιτείες του Κόλπου των ΗΠΑ και του Ατλαντικού έχουν δει αυξήσεις ρεκόρ στις φωλιές χελωνών, προβάλλοντας μια εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών ως καταφύγιο για το είδος, καθώς κάθε χελώνα που εκκολάπτεται εκεί θα επιστρέφει χρόνο με το χρόνο για να γεννήσει τα αυγά της στην ίδια παραλία.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;